hvg.hu Gazdaság

Pintér: az önkormányzati vezetőket kísérti leginkább a korrupció

A belügyminiszter szerint ha az önkormányzatok magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél 620 milliárd forint adósság halmozódott fel - mondta. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk a korrupcióra, mert esetükben nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről is. Az ÁSZ elnöke szerint pedig a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált.

MTI Gazdaság

Ezt tárta fel az ÁSZ a magyarországi korrupcióról

1. A közszféra intézményei egyre elkötelezettebbek a megelőzésen alapuló korrupció elleni küzdelem terén. 2. A kormányzati intézkedések pozitív hatásai nyomon követhetők. Ezeket önkéntesen kitölthető kérdőívek alapján állapította meg az Állami Számvevőszék.

MTI Itthon

Védelmet kap a Miniszterelnökség több épülete, az ÁSZ-elnök autót is

Az Állami Számvevőszék elnöke is a miniszterekhez hasonló védelmet kaphat a jövőben, és a Miniszterelnökség kiemelt védelemben részesülő ingatlanainak a körét is kibővítené a kormány – derül ki abból az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett tervezetből, amelyet pénteken tettek közzé a kormány honlapján.

Farkas Zoltán Gazdaság

Világos fegyverletétel: makacs államadósság, értelmetlen szabályok

Elbukta az államadósság elleni háborút az Orbán-kormány. Amint radikális adósságcsökkentési tervei elvéreztek, fellazította saját szigorú szabályait, és az adatok kozmetikázásától sem riad vissza. Az idei első félév csúcsközeli, 85,1 százalékos eladósodást hozott.

MTI-OS Gazdaság

ÁSZ: Szabálytalanul gazdálkodott a Képzőművészeti Egyetem

Kisebb szabálytalanságokat talált az egyetemeket vizsgáló számvevőszék a Képzőnél. A jelentésben megjegyzik: az egyetem növekvő hallgatói létszám mellett, csökkenő költségvetési támogatás és romló pénzügyi pozíció ellenére folyamatosan megőrizte fizetőképességét.

MTI Gazdaság

Valami bűzlik a nemzetiségi önkormányzatoknál

A gazdálkodást érintő hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék a vizsgált nemzetiségi önkormányzatoknál – mondta Warvasovszky Tihamér, a szervezet alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Kamaráknál bukkant hiányosságokra az ÁSZ

A Magyar Agrárkamaránál 67,9 millió, míg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál 11,3 millió forint támogatás nem szabályszerű felhasználását állapította meg egy most zárult számvevőszéki vizsgálat - mondta Makkai Mária, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője csütörtökön.

M. László Ferenc Itthon

Rejtett aknákra terelné vetélytársait a Fidesz

Saját magán is eret vágna a Fidesz az új kampányfinanszírozási törvénnyel, amely 585 millióval kevesebb állami támogatást juttatna a kormányzó pártnak. Ám miután a törvénytervezet továbbra sem garantálja a pénzszerzés és a költés átláthatóságát, az új szabályok is megkerülhetők lesznek. Semmi sem tiltja például, hogy „közeli” civilek, vagy a kormány intézményei kampányoljanak a pártok helyett – közpénzből.

MTI Gazdaság

Beszámol ma az Állami Számvevőszék a parlamentnek

Ezután a pénzügyi konglomerátumok kiegészítő felügyeletéről szóló törvényjavaslat kerül terítékre. Az ülésnap hátralévő részében biztosítási tárgyú törvénymódosításokról is általános vitát tartanak, végül megtárgyalják a polgármesteri tisztség ellátásáról szóló jogszabály-változtatási javaslatot.

hvg.hu Itthon

Kizárták Kapolyi Lászlót a szociáldemokrata pártból

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt etikai bizottsága belső vizsgálatot folytatott az Állami Számvevőszék által elvégzett utóellenőrzés megállapításai alapján. A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák, ki a felelős a párt által elkövetett szabálytalanságokért – írta az MSZDP közleményben hétfőn.

MTI Gazdaság

Az ÁSZ pénzügyi gondokat talált a kórházaknál

A magyarországi kórházak többsége évek óta komoly likviditási és pénzügyi problémákkal küzd, az ellenőrzött húsz kórház pénzügyi egyensúlya 2009-ben nem volt biztosított - közölte Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

MTI Világ

Összefogott a magyar és a vietnami ÁSZ

Szorosabbra fűzik az együttműködést a magyar és a vietnami számvevőszék között – erről írt alá megállapodást kedden a két szervezet vezetője Hanoiban.

MTI Gazdaság

Szigorú ellenőrzéseket ígér az ÁSZ-vezér

Az idén végleg lezárult a következmények nélküli számvevőszéki ellenőrzések korszaka, ettől az évtől kezdve az ellenőrzött szervezeteknek már intézkedési tervet kell készíteniük válaszul a jelentésekre, az együttműködés hiányának akár büntetőjogi következményei is lehetnek - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.

MTI Gazdaság

ÁSZ: nem volt sikeres a megváltozott munkaképességűek támogatása

A megváltozott munkaképességűek költségvetési támogatása és a támogatások ellenőrzése 2007 és 2011 között nem biztosította ezen csoport munkaerő-piaci részvételének növelését, és nem tette lehetővé a források hatékony felhasználását - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentésében.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk