hvg.hu Kult

Narancs: a kirúgott Tokody Ilonáék ellen fegyelmit indított Ókovács

Fegyelmi eljárást indított az operaház felmondási idejüket töltő operaénekesek – köztük a Kossuth- és Liszt-díjas, kiváló és érdemes művész Tokody Ilona – ellen, amiért nyilvánosan kifejezték rossz véleményüket az operaház jelenlegi vezetéséről - írja a Magyar Narancs Online. A lap szerint az eljárás során magántevékenységekről, magánvéleményekről is faggatóztak.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

A kormány visszacsepegtetné az elvont pénzt az Operaházba

Részlegesen visszapótolná a kormány az Operaház 30 százalékos támogatáscsökkentését - mondta a Magyar Hírlapnak Ókovács Szilveszter, az intzémény kormánybiztosa, aki szerint a megszorítással nem tudják az évet végigvinni.

Náray Attila András Kult

Tokody-ügy: szó bennszakad, hang fennakad

Tokody Ilonát elbocsátották az Operaházból: 36 év után távoznia kell a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett operaénekesnőnek. Az elbocsátás oka, hogy megválnak az Operaház tagjainak jó részétől. Vajon okot adhat-e elbocsátásra a lassan leépülő hang vagy sem?

Blikk Kult

Blikk: 36 énekest rúgnak ki az Operaházból

Mind a 36 operaénekest elbocsátják a Magyar Állami Operaházból – írja a Blikk. Az intézménynek spórolnia kell, de a lap az egyik „szakszervezeti funkcionáriusra” hivatkozva azt írja: az énekes bére bruttóban az opera 3,9 milliárdos költségvetésének 4,3 százalékát teszi ki. Ókovács Szilveszter kormánybiztos szerint heteken belül nyilvános lesz a következő két évad terve, és a mostani közalkalmazottaink szinte kivétel nélkül kapnak majd felkérést.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: Ókovács szerződése még él a KIM-mel

Még mindig hatályos az a szerződés, amelynek értelmében Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánybiztosa a felsőoktatással kapcsolatos stratégiai kérdésekben ad tanácsot a közigazgatási tárcának - írja a Népszabadság egyik újságírói blogjára hivatkozva.

MTI Karrier

"Puha kivezetés": 180-200 embert rúghatnak ki az Operából

Január óta folyik, és február 15-ig tart az egyeztetés a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, Ókovács Szilveszter és a szakmai érdekképviseletek között. Április elsejével indul a csoportos létszámcsökkentés a dalszínházban - hangzott el a hétfő délutáni rendkívüli társulati ülésen.

MTI Kult

Ókovács: "számlás kollégák hada énekel az Operaházban"

A közszférát érintő leépítések közepette az egyik legnagyobb vágást épp a Magyar Állami Operaház kapta, amelyet tavaly ősztől Ókovács Szilveszter kormánybiztos vezet: 1,7 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, mintegy 180 dolgozótól kell megválniuk.

MTI Kult

Dagad a botrány: kirúgják az Operából a Népszabadságban publikáló karmestert

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szombaton cáfolta Győriványi Ráth György volt megbízott főzeneigazgató állítását, amely szerint Christoph von Dohnányi aláírt szerződés nélkül mondta le október 28-29-re tervezett budapesti vezénylését. Egyben közölte: felbontják Győriványi szerződését.

hvg.hu Kult

Zűrök az Operaházban: "Ókovács úgy gondolja, azt tehet, amit akar"

Az Operaház volt megbízott főzeneigazgatója szerint a budapesti fellépését Dörner György színházigazgatóvá kinevezése miatt lemondó világhírű karmester, Christoph von Dohnányinak nem volt érvényes szerződése. Győriványi Ráth György úgy látja: a Magyar Állami Operaház új vezetője, Ókovács Szilveszter kormánybiztos úgy gondolja, hogy "jogi következmények nélkül tehet azt, amit akar, mert mögötte áll a legnagyobb úr".

MTI Itthon

Jogellenes volt a fegyelmi Volf Katalin ellen

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerdán felmentő határozatot hozott a Volf Katalin első magántáncos, Kossuth-díjas, érdemes művész ellen indított fegyelmi eljárás ügyében. Volf korábban nyíltan kifejezte, hogy nem ért egyet a Keveházi Gábor helyére kinevezett új igazgató tevékenységével. Az ellene indított procedúra végül jogellenesnek minősült.

MTI Kult

Ókovács bemutatta embereit

A Magyar Állami Operaház hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen Ókovács Szilveszter kormánybiztos bemutatta vezetőtársait: Héja Domonkos megbízott főzeneigazgatót, Solymosi Tamás megbízott balettigazgatót és Mozsár István megbízott ügyvezető igazgatót.

MTI Itthon

Dobos Menyhért vagy Stein Róbert lehet a Duna TV új elnöke

Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mostani tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét, valamint Stein Róbertet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolja második körben a Duna Televízió vezérigazgató-jelöltjének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

MTI Itthon

Gazsó L. Ferencből egyelőre nem lesz Duna Tv-elnök

A Duna TV vezérigazgató-jelöltjeként sem Amin Zoltán, sem Gazsó L. Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának szerdai ülésén, így a testület nem választott vezérigazgatót - mondta a kuratórium elnöke az MTI-nek.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk