Kósa András Itthon

„Az MSZP eltűnésére játszhatnak saját szövetségeseink is”

Nem egyeztette a párt jelenlegi vezetésével Horváth Csaba, és nem is lett volna mandátuma arra, hogy bejelentse, az MSZP közös jelöltek indítását javasolja a baloldali ellenzéki pártoknak Budapesten – állítják többen is a párt vezetéséből. Horváth Csaba viszont azt mondta lapunknak, megvolt a kellő felhatalmazása minderre. Az Együtt-PM-ben kizárják ezt a forgatókönyvet, egy potenciális közös polgármesterjelölt viszont arról beszélt a hvg.hu-nak, szövetségeseik valójában az MSZP eltűnésére játszanak. Abban legalább majdnem mindenki egyetért, hogy a jelöltállítással kezdenek kifutni az időből.

M. László Ferenc - Kósa András Itthon

Budapest ostroma: az évszázad osztozkodása jöhet a baloldalon

Nemcsak politikusi, hanem matematikusi képességekkel is rendelkezniük kell a három baloldali párt tárgyalóinak, ha győzni akarnak ősszel a fővárosban. A helyzetüket nehezíti ugyanis, hogy az Együtt-PM már hallani sem akar a közös indulásról, a Fidesz pedig egy pénteken beterjesztett törvénnyel igazítana az erőviszonyokon. Megnéztük, hogy kellene leosztaniuk egymás között a kerületeket, hogy esélyük legyen a győzelemre.

MTI Itthon

Megvan a kétharmad

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Hiába járták le a lábukat az MSZP tagjai és aktivistái a kampányban, a párt, és az Összefogás tagjai éppen azt a hangulatot nem érzékelték eléggé, ami a Jobbiknak sok településen második helyet hozott – mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában Mesterházy Attila. A párt kudarcértékelő szombati választmányi ülése előtt a párt elnöke arról is beszélt, reális veszély, hogy a Jobbik második helyen végez az EP-választásokon. Látják azt is, hogy a kistelepülésen élők nem értik a párt üzeneteit, így ezen változtatni kell.

hvg.hu Itthon

Videó: Megbánta-e Karácsony Gergely a szakítást?

A keddi Szabadság téri kerítésbontás helyszínén faggattuk az Együtt-PM-es Karácsony Gergelyt arról, hogy megbánta-e, hogy kiszálltak az LMP-ből és Bajnaihoz csatlakoztak. Karácsony arról is beszél, hogy a baloldal súlyos választási vereségét miféle konzekvenciáknak kellene követniük, illetve arról, hogy átvesznek-e más pártból képviselőt, hogy meglegyen a parlamenti frakciójuk.

Ceglédi Zoltán Nyüzsi

3+1 kérdés az összefogás apostolaihoz

Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben és arányban öntök egy nagy kondérba pörköltet, somlói galuskát meg gyümölcslevest, a vége mindenképp moslék.

Kósa András Itthon

Török Gábor: "Én most Rogánra vagy Lázárra figyelnék"

"Most nem lesznek a 2010-eshez hasonló mézeshetek, már az első nap sokkal több a csalódottság és a pesszimizmus" – mondta a választások utáni időszakról a hvg.hu-nak Török Gábor. A politológus szerint a baloldal nem folytathatja ugyanígy, Budapesten kívül "az egész ország azt üzente nekik, hogy így nem kelletek". A Jobbik előtt komoly pálya nyílt, az LMP pedig akár együtt is működhet majd az MSZP-vel.

Kósa András Itthon

Trükközésekre számít az ellenzék

Felfokozott hangulatra, időnként erőszakoskodó, trükköző fideszes és jobbikos választási delegáltakra is igyekeznek felkészíteni saját aktivistáikat az Összefogás pártjainak vezetői. A gyanús népességmozgások miatt további feljelentések várhatók még.

hvg.hu Itthon

Szürreális akciókkal igazolják a kispártok: megérik a pénzüket

Mintha összebeszéltek volna a kispártok, mindnyájan szerdára időzítették a létüket igazoló, furábbnál furább médiaakcióikat. Így lehetőségünk adódott végignézni, amint pénzt szórnak, vagy közzéteszik a feltörő szeretet megnyilvánulását egy szeméthalom tetején. Emellett a nap folyamán többször is belefutottunk Zuschlag Jánosba, aki a kampány utolsó hetében feltehetően többet haknizik, mint egy friss Megasztár-győztes.

hvg.hu Itthon

"A sok megtaposott emberben bízom" – videó az ellenzéki nagygyűlésről

Hallotta már az új viccet arról, hogy meddig tart még az orbáni rezsim? Ennek a csattanóját is megtudhatja, ha végignézi az ellenzéki összefogás (avagy kormányváltók) vasárnapi nagygyűléséről készült videónkat, amelyben a demonstrálókkal beszélgettünk, és amelyből kiderül, hogy Orbánék darálójához képest az összefogás gyenge, de még így is a kisebbik rossz.

hvg.hu Itthon

Videó: na de mit jelent önöknek Gyurcsány Ferenc?

"Mije Gyurcsány Ferenc a baloldalnak?" "Nem tudom, egy hangos embere." A Demokratikus Koalíció budapesti kampányrendezvényén jártunk, és arról érdeklődtünk, a támogatóknak személyesen mit jelent a volt kormányfő személye, milyennek látják helyét az Összefogás kampányában.

hvg.hu Itthon

Lemondták a vihar miatt a baloldali nagygyűlést

A Budapestre közelítő vihar és a már most is erős széllökések miatt a kormányváltó szövetség szervezői úgy döntöttek, nem kockáztatják senki testi épségét: a Szabad sajtó útjára ma, 15.00 órára tervezett rendezvényüket lemondták.

Kósa András Itthon

Nyolc ígérettel nyomná le a Fideszt az ellenzéki pártszövetség

Nyolc pontba foglalták azokat az ígéreteket, melyek mostantól az ellenzéki összefogás kampányának pozitív üzeneteit jelentik majd, és amelyeket – az érintettek reményei szerint: sikerrel – szembeállítanak a rezsicsökkentéssel nyomuló Fidesz retorikájával. A központi kampány egyelőre azért visszafogott, mert vidékre koncentrálnak, és a büdzsé is véges, a Jobbikkal viszont a jövő héten kirobbanhat egy kis plakátháború.

1 2 3 4 5 6 7 8
Kínai kézbe kerül a mátyásföldi Ikarus-telep

Kínai kézbe kerül a mátyásföldi Ikarus-telep

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja

Mi is kávé és mi is tea? A mormon egyház megmondja

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Négy autóval ütközött egy medve Romániában

Marabu FékNyúz: Kalózok

Marabu FékNyúz: Kalózok

Eladó a Porsche legendás első autója

Eladó a Porsche legendás első autója

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülő a Balaton-felvidéken

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülő a Balaton-felvidéken

Paul Lendvai: Orbán a demokrácia védelmezőjéből a demokrácia halálának szerzője lett

Paul Lendvai: Orbán a demokrácia védelmezőjéből a demokrácia halálának szerzője lett

Összetűztek jobb- és baloldali tüntetők Portlandben

Összetűztek jobb- és baloldali tüntetők Portlandben

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Ashley Cole visszavonul

Ashley Cole visszavonul

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

Jóformán rájuk zuhant a gleccser, de túlélték

A címlapról ajánljuk