Gergely Zsófia Itthon

18+: Mirelit patkány mellett tartották a hamburgert az állatos kávézóban

Kígyóeleségnek szánt egér, patkány és mellette a melegszendvicsre szórt, reszelt sajt és hamburgerbuci ömlesztve, ugyanabban a hűtőben – ez látható azokon a budai kávézóban készült fotókon, ahol a vendégeket egzotikus állatokkal szórakoztatják. A hvg.hu talált egy korábbi dolgozót, aki kitálalt: a gyerekeknek mutogatott csüngőhasú malac és a boa már többeket megharapott, a beteg gekkókat kegyelemből a fagyasztóban ölték meg.

hvg.hu Vállalkozás

Szörnyű dolgok derültek ki a Haribo gumimacijairól

Brazíliában rabszolgamunkára emlékeztető körülmények között termelik a gumimacik egyik alapanyagát, Németországban pedig egy olyan sertéstelepről származik a macikhoz szükséges zselatin alapanyaga, ahol nem megfelelően tartják az állatokat.

MTI Itthon

Német nő sanyargatott legalább 150 kutyát Zalában

Száznál is több kutyát tartott mostoha körülmények között egy német nő a Zala megyei Söjtör határában, ahol állatvédők feljelentése nyomán kezdték meg szerdán a tenyészet felszámolását.

hvg.hu Itthon

Valakinek volt szíve zsákban kidobni ezeket a kiskutyákat – fotó

Egy sajnos elpusztult a Felsőzsolcán, zsákban kidobott kiskutyák közül. A rendőröknek múlt csütörtök este szóltak, hogy egy bekötött szájú zsákban kutyakölykök nyüszítenek a helyi Kertekalja utcában. Mire a járőrök kiértek, a kiskutyák kiszabadultak, majd be is szorultak a csapadékelvezető csatornába, onnan húzták ki őket. Az életben maradt kölykök közül az egyiknek már van gazdája, a többi ellátásáról az önkormányzat gondoskodott. A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást.

Gergely Zsófia Itthon

Eltörölt pénzbírság: megúszták a kisoroszlán plázás nyaggatását

Sajátos kanyart vett a győri Árkádban mutogatott kisoroszlán ügye: a megyei kormányhivatal felülbírálta a korábbi, 810 ezer forintos büntetést. Hiába váltott ki óriási felháborodást, hogy a kölyköt gyereknapi meglepetésként vonultatták fel a plázában, a gondozója megússza egy figyelmeztetéssel. A legpikánsabb az enyhítés indoka: az idomárnak van egy kft.-je, ezért a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó törvény alapján megússza egy ejnye-bejnyével.

Gergely Zsófia Itthon

Kiderült, kit gyanúsítanak a csapattársak lovainak benyugtatózásával

Nemcsak fegyelmi eljárás indult egy lovas ellen, miután valaki nyugtatót adott két csapattársa lovának a göteborgi Európa-bajnokság előtt, de kiderült, az eljárás lezárultáig visszavonták a válogatott kerettagságát. A lovasszövetség már augusztus 9-e óta vizsgálta az esetet, de a hvg.hu szerdai cikkének megjelenéséig ez nem kapott nyilvánosságot. A határozatukból viszont az is kiderül, ki a szóban forgó.

1 2 3 4 5 6 7
18

A címlapról ajánljuk