hvg.hu Itthon

Rémhírekkel is küzdenek a csónakos állatvédők

Kutyákat, macskákat, tyúkokat, sőt teheneket is menteni kell az áradás miatt. Több szervezet dolgozik folyamatosan az elszállításukon: csak egy esztergomi menhelyről csaknem száz kutyát költöztettek el. Az állatvédők szerint sok valótlan hír terjed hátrahagyott, megfulladt kutyákról. Ők eddig mindenhová odaértek.

MTI Világ

Állatvédők szállták meg a Milánói Egyetemet

Állatvédők szállták meg a Milánói Egyetem gyógyszerkutató tanszékének laboratóriumait, és szabadon engedtek több tucat egeret, nyulat, valamint összekeverték a kísérleti állatok ketreceinek feliratait. Pszichiátriai betegségekről több éve folyó kutatások eredményeit tették tönkre ezzel.

MTI Shake

Állatvédők: kegyetlenül irtja a makákókat a madagaszkári kormány

A makákók tömeges lemészárlása miatt kritizálják állatvédők a malajziai kormányt. Szerintük évente körülbelül százezer ilyen emlőst ölnek meg, és ezzel veszélyeztetik a faj túlélését. A délkelet-ázsiai ország vadállományért felelős minisztériumától úgy reagáltak, hogy ez a módszer nemzetközileg elfogadott gyakorlatnak számít a kártevő fajok növekvő populációjának kordában tartásához.

Kovács Anna Gazdaság

Állatkísérletek: A szépségipar szabadul a szégyentől

Hétfőtől az Európai Unióban tilos olyan kozmetikumokat a kereskedelmi forgalomba hozni, melyeket állatokon teszteltek. A magyarországi üzletekben teljes a káosz: nincsenek egyértelmű jelölések, és nemcsak a vevők, de még az eladók sincsenek igazán képben.

MTI Shake

Kiakadtak az állatvédők A hobbiton

A PETA nemzetközi állatvédő csoport demonstrációkat tervez A hobbit - Váratlan utazás című film hamarosan elérkező új-zélandi, amerikai és brit premierjeire, mert kiderült, hogy a filmben szereplő állatok közül több elpusztult nem biztonságos tartásuk miatt.

MTI Világ

Borzok ezreit mészárolhatják le Angliában

Több ezer borz kilövését engedélyezte a brit kormány Anglia délnyugati részén, mert az amúgy védett állatok a tuberkulózist terjesztik a szarvasmarhák körében. A kényszerű lépés ellen hevesen tiltakoznak az állatvédők.

MTI Világ

Újra veszélyben a delfinek, kezdődik a japán vadászidény

Erősen visszaesett a delfinvadászat Japánban a Pro Wildlife fajtavédelmi szervezet szerint. Míg az 1997-98-as szezonban 20 007 delfint és kisebb bálnát öltek meg, 2009-2010-ben 11 161 állatot. "A 44 százalékos visszaesés nem jelent okot a riadó lefújására, de bátorító változás" - mondta a Sandra Altherr, a Pro Wildlife biológusa.

MTI Itthon

Állatrendőrséget akarnak az állatvédők

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az egyre szaporodó állatkínzásos bűncselekmények visszaszorítása érdekében sürgeti az hatósági jogkörrel rendelkező állatrendőrség létrehozását, amely más rendészeti szervekhez hasonlóan működne.

hvg.hu Vállalkozás

Ciki a magyar libatoll a North Face kabátjaiban?

A népszerű téli ruházati cégnek azzal kell szembesülnie, hogy termékeitől elfordulnak a fogyasztók a Magyarországról származó, "nem etikus" módon kinyert libatoll használata miatt – írja a brit The Telegraph. Európai környezetvédők ugyanis azzal vádolják a társaságot, hogy tollal bélelt dzsekijeihez a májuk extra növekedése miatt kényszertáplált (tömött) magyar libák melléktermékként „adják” az alapanyagot.

hvg.hu Tech

Aki túl hangosan tiltakozik, spamel a Facebook szerint

Aki túlságosan aktívan protestál a világ legnagyobb közösségi oldalán, azt az a veszély fenyegeti, hogy spamelés miatt törlik a profilját. Állatvédők az ukrán kóbor kutyák mellett emelték fel a hangjukat, amire a Facebook megrótta őket.

MTI Itthon

Külön rendőrséget akarnak az állatok védelmére az állatvédők

Az állatok keddi világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők az erre a célra létrehozott Facebook-oldalon zajló toborzással, az eddig 3500 tagot számláló csoport százezer főre való duzzasztásával szeretnék elérni a szervezet megalakítását.

RTL Hírek Itthon

A gyilkos póni gyerekeket fog szórakoztatni ezután

Elszállították azt a pónilovat, amelyik egy hónapja torkon harapott egy férfit itatás közben a Békés megyei Gerendáson - hangzott el az RTL Klub híradójában. A férfi később meghalt a kórházban.

MTI Világ

Kínozzák a lovakat az olasz vágtán?

Hevesen bírálják olasz állatvédők a világ legtradicionálisabb lóversenyét, a sienai paliót (vágtát). Miután kedden öt ló elbukott és megsérült a rendezvényen, állatvédő szervezetek állatkínzás miatt tettek feljelentést a sienai bíróságon.

MTI Shake

Az ünnepi állatkínzás ellen harcolnak olasz civilek

Olasz állatvédők szerint nyaranta ötven állat hal meg az olaszországi népünnepélyeken. A civilek a híres sienai lovasverseny, a palio kezdete előtt intéztek újabb felhívást a régi szokások megváltoztatásáért.

MTI Világ

Reptérbővítés veszélyezteti a delfineket Hongkongban

Élénk tiltakozást váltott ki környezetvédők körében a hongkongi repülőtér bővítési terve, amely szerintük a tenger feltöltése miatt veszélyeztetné a ritka fehér delfinek (Sousa chinensis) fennmaradását.

MTI Tech

Egyre kevesebb disznódelfin él a Balti-tengerben

Állatvédők adatai alapján tovább csökkent a disznódelfinek száma a Balti-tengerben: különösen a Rügen szigetétől keletre eső belső részen aggasztó a helyzet, ahol mindössze 250 kifejlett állat maradt - közölte Petra Deimer, a német Tengeri Emlősöket Védő Társaság (GSM) elnöke.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk