MTI Tech

Egyre kevesebb disznódelfin él a Balti-tengerben

Állatvédők adatai alapján tovább csökkent a disznódelfinek száma a Balti-tengerben: különösen a Rügen szigetétől keletre eső belső részen aggasztó a helyzet, ahol mindössze 250 kifejlett állat maradt - közölte Petra Deimer, a német Tengeri Emlősöket Védő Társaság (GSM) elnöke.

Hírszerző/FH Itthon

Karácsonyfa alól a vécébe: bajba kerülhetnek a kedvencek

Ne legyen karácsonykor élő állat a fa alatt - hívja fel a felelős állattartás fontosságára a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület. Élő állatok ajándékozását az állatvédők nem javasolják, nem ritka ugyanis, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat még élve a wc-be engedik.

MTI Tech

A tigrisek kipusztulhatnak, de van remény

A WWF szerint a tigrisek akár már 2022-re végleg kiveszhetnek a Föld színéről, de Jurj Trutnyev orosz természetvédelmi miniszter szerint Oroszországban a csíkos bundájú nagyvadak védelmére beindított program sikeres, és az amuri tigrisek állománya a mostani mintegy 400-ról félezerre emelkedhet.

MTI Világ

Az osztrák állatvédők pozitív listára tettek magyar baromfitenyésztőket

A Négy Mancs osztrák állatvédő szervezet pozitív listára vette azokat a magyar baromfitenyésztőket, akik vállalták, hogy az állattartás során nem alkalmaznak az állat kínzásával járó technológiákat, és a listát átadta 30 osztrák nagykereskedőnek, illetve szupermarket láncoknak - közölték a szervezetnél szerdán.

Shake

Meztelen tiltakozás a bikaviadalok ellen – képgaléria

Mint arról már korábban beszámoltunk, Spanyolországban heves vita folyik a bikaviadalok beszüntetéséről. A bikaviadalok évek óta vesztenek népszerűségükből Barcelonában és Katalóniában, amely kiterjedt autonómiát élvez Spanyolországon belül, és erőteljesen támogatja saját kultúráját.

kadarm Shake

Meztelen gitáros az állatok megmentéséért

A számos hölgy után most egy pucér férfival próbálja rávenni a legnagyobb amerikai állatvédő szervezet a polgárokat a szőrméről való lemondásra. Dava Navarro a hirdetés tanúsága szerint inkább tetováltat, mint hogy idegen szőrökkel ékeskedjen. Úgyis van neki elég saját.

hvg.hu Napi merítés

Az APEH nem méltányolja az állatvédőket

Egy nap késés négyszázezer forintjába került a nagyatádi állatvédőknek. Ennyit kaptak volna az adók egy százalékából, ha nem késnek huszonnégy órát az igényléssel - írja a Sonline portál.

hvg.hu Világ

A franciák szeretik a lovakat - salátával

Sokan szeretik a lovakat és a franciák még egy kicsit jobban is szeretik őket: salátával. Ez a gasztronómiai sajátosság azonban az utóbbi időben eltűnőben van, mivel a válság sújtotta francia fogyasztók kevesebb húst esznek és az állatvédő csoportok évek óta tartó kampánya is érezteti hatását.

Társadalom

Nem ugat hiába

Hétfőn meghalt a péceli sintér, így lehet, hogy már két áldozata van a radikális állatvédők támadásainak. Eközben egyre több állatkínzót fülelnek le a hatóságok.

hvg.hu Itthon

Úgy megtömték, hogy gágogni sem tudott - videó

A Fogarasi úti Tesco előtt "tömtek véresre" egy hölgyet az állatvédők, hogy így tiltakozzanak az áruházlánc hízott liba máj értékesítése ellen. Tekintse meg videónkat a civil akcióról!

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk