#állatvédelem

Gergely Zsófia Itthon

Eltörölt pénzbírság: megúszták a kisoroszlán plázás nyaggatását

Sajátos kanyart vett a győri Árkádban mutogatott kisoroszlán ügye: a megyei kormányhivatal felülbírálta a korábbi, 810 ezer forintos büntetést. Hiába váltott ki óriási felháborodást, hogy a kölyköt gyereknapi meglepetésként vonultatták fel a plázában, a gondozója megússza egy figyelmeztetéssel. A legpikánsabb az enyhítés indoka: az idomárnak van egy kft.-je, ezért a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó törvény alapján megússza egy ejnye-bejnyével.

Gergely Zsófia Itthon

„Lessük, hány kisgólya éli túl a néma gyilkost” – mi lett az E.ON madárvédő ígéretéből?

9 halott és 2 örökre nyomorék gólya – ez egyetlen augusztusi nap mérlege annál a madármentő szervezetnél, amelynek nevelt madarát, Zoknit májusban szintén halálos áramütés egy elavult villanyoszlopon. De az egynapos kora óta kézzel nevelt vércse tetemét is „megsülve” találták meg, alig pár héttel a szabadon eresztése után. A szolgáltató a médiafelhajtás idején élő adásban ígérte meg a kockázatos dömösi oszlopok biztonságossá tételét, ami ráadásul egy állami megállapodásban vállalt kötelezettsége is. De mi valósult meg ebből? Utánakérdeztünk.

Gergely Zsófia Itthon

Semjén hergel, az állatvédők harapnak: az ölésre uszításnál nincs lejjebb

Milyen alapon lett Semjén Zsolt a kóbor kutyák magyar hangja? – kérdezik, és keményen vissza is szólnak az állatvédők a KDNP-s pártelnök felvetésére, mely szerint az elhagyott állatok helyében ő az eutanáziára szavazna. Különféle szakembereket kérdeztünk az ötletről, akik egyetértettek abban, hogy ez semmiképp nem lehet megoldás egy valóban áldatlan helyzetre. Pedig épp az állam áll a helyzet rendezésének útjában. A kóbor állat ugyanis nem golyót szeretne, hanem gazdát.

hvg.hu Itthon

Fordulat a felismerhetetlenségig megkínzott kutya ügyében?

Megrázó részletek is szerepelnek annak a nagycserkeszi állatkínzási ügynek a vádiratában, amely miatt nemrég több állatvédelmi szervezet közösen tiltakozott. Az ügyészség ezúttal kellően szigorú, letöltendő börtönt javasol büntetésként, a község vezetése pedig a botrány óta nekiveselkedett az áldatlan helyzet megoldásának. Nehéz lesz, pár hete megint történt egy hasonló eset, egy férfi gyerekek szeme láttára vert agyon egy kutyát, miközben azt mondta nekik, hogy „imádkozzanak”.

hvg.hu Itthon

"Elég volt!" - üzennek a bírónak, aki elengedte a kiskutyát baseballütővel agyonverő fiatalokat

Elég volt! – ezt üzenik az állatvédők, de az állatszeretők is, akiknek kommentjeivel tele az internet a deteki ügyben hozott ítélet után. Ahogy már megszokhattuk, a bíró csak felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, illetve novellaolvasásra kötelezte a két fiatalkorút. Ezért most sajátos akciót hirdettek a neten: mindenkit arra kérnek, ne mocskolódva, ne anyázva, de írjon egy mailt az ítéletet meghozó bírónak arról, hogy ez elfogadhatatlan.

hvg.hu Itthon

18+: Felismerhetetlenre torzult Fülöp, a hordóban tartott kutya

Vödörnyire dagadt fejjel mentették meg egy nagycserkeszi udvarról Fülöpöt, miután a tulajdonosa gyakorlatilag végignézte, ahogy a nyakára kötött lánctól hónapok alatt lassan eltorzul, miközben éhezik. Sokáig küzdöttek az életéért, de az állat végül belehalt a kínzásba. A rendőrség nyomoz, a polgármester szerint úgysem fogja kifizetni a pénzbírságot a „gazdája”, akinek lakcímét napok óta felháborodva köröztetik a neten. Figyelem, a cikkben láthatóak az állatról készült, felkavaró képek!

hvg.hu Élet+Stílus

Razzia: nincs is engedélye a plázában mutogatott kisoroszlán gondozóinak

Óriási balhé kerekedett abból, hogy a győri pláza egy élő kisoroszlánnal akart jófejkedni gyereknap alkalmából. Az állatvédők eljárást kezdeményeztek, a hatósági ellenőrzés során pedig kiderült, hogy nem stimmeltek az engedélyei annak a veszélyes állatokat is tartó helynek – tudta meg a hvg.hu. A kis állat gondozója szerint konkurenciaharc miatt próbálják lejáratni őket.

hvg.hu Itthon

"Odaviszem a halott gólyát, hogy lássák" – nekimegy az E-ON-nak a madárvédő

Óriási felháborodást keltett, hogy egy elavult villanyoszlopon áramütés érte Zoknit, a dömösi gólyát. Gondozója arra készül, hogy a madár tetemével fog demonstrálni az E-ON központjánál, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy rengeteg állat pusztul el hasonló okból minden évben. A cég átmenetileg megoldja, hogy több, állítólag elavult oszlopot biztonságossá tegyenek Dömösön, mert hamarosan 5 kis gólya fog kikelni a településen.

HVG Extra Business Business magazin

Aki egy kiszolgáltatott állatot bánt, az egy gyereket is képes bántani

Az ismertség komoly felelősséggel jár, amit érdemes jól használni, nemes társadalmi célok szolgálatába állítani. A HVG Extra Business cikkében olyan ismert nők beszélnek számukra meghatározóan fontos társadalmi ügyekről, akik népszerűségük mellett sokszor aktív munkájukat, szervező kapacitásukat is a szívügyük mellé állítják.

Gergely Zsófia Itthon

Magyarok is mentik a felakasztásra ítélt spanyol agarakat

Magyar állatvédők is csatlakoztak a nemzetközi összefogáshoz, amely a galgók, vagyis a spanyol agarak megmentésére jött létre. Szerdán érkezik az állatok első csoportja Budapestre egyenesen Spanyolországból, ahol a vadászatra használt állatokkal úgy végeztetnek futóedzést, hogy autó után kötik őket, a vadászidény végén, vagyis februárban pedig felakasztva végzik úgy, hogy lassan, saját magukat megfojtva halnak meg. Az állatmentő szervezetek szerint a spanyol galguero ellen ugyanúgy küzdeni kell, mint a bikaviadalok ellen.

hvg.hu Itthon

Sikerült megmenteni a stéghez fagyott róka lábát - videó

Jobban van az a róka, amelyik múlt héten odafagyott a stéghez a népszigeti hajójavítóban. A farka elhalt, de úgy tűnik, a lábát sikerült megmenti. Fagyinak - mert ezt a nevet kapta - még erősödnie kell, mert az állatorvos szerint gyenge állapota miatt került veszélybe.

1
4 5 6 7 8
11
Így néz ki Várkonyi Andrea új élete a bulvár szerint: magángépek, drága ruhák, testőrök

Így néz ki Várkonyi Andrea új élete a bulvár szerint: magángépek, drága ruhák, testőrök

Drágák a gyümölcsök, de vajon megéri megvenni a 2300 forintos cseresznyét?

Drágák a gyümölcsök, de vajon megéri megvenni a 2300 forintos cseresznyét?

Az áramimport nem kockázat, hanem a klímasemlegesség feltétele

Az áramimport nem kockázat, hanem a klímasemlegesség feltétele

Most bárki megveheti a CNN történelmi tudósításait

Most bárki megveheti a CNN történelmi tudósításait

Tóta W.: Vonzások és választások

Tóta W.: Vonzások és választások

Bombát találtak az olasz–svájci meccs előtt a római Olimpiai Stadionnál

Bombát találtak az olasz–svájci meccs előtt a római Olimpiai Stadionnál

Bizarr szövetségeket is láthatunk az ellenzéki előválasztáson

Bizarr szövetségeket is láthatunk az ellenzéki előválasztáson

Michael J. Fox: A fogyatékkal élők is tudnak seggfejek lenni

Michael J. Fox: A fogyatékkal élők is tudnak seggfejek lenni

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával