Z. B. Gazdaság

Újabb gátépítés jöhet a Római közelében

Míg a magára a Római-partra tervezett mobilgát még mindig a tervezés fázisában áll, Tarlósék a parttól északra található pünkösdfürdői gát magasítására ítéltettek meg pluszforrást a fővárosi közgyűléssel. A civilek és a Párbeszéd szerint a gátmagasítás a legkevésbé fontos a Rómain, inkább a patakpartok árvízvédelmét kellene megoldani.

MTI Itthon

Tarlós: "Nem lehet tovább szórakozni!"

A főpolgármester szerint húsz évig azért nem történhetett semmi a Duna-partokkal, mert szétforgácsolódott az akarat és az erőforrások, de mára már fővárosi kézbe került a Duna budapesti partszakaszainak kezelése. Tarlós azt mondta: a csillaghegyi öblözet árvízvédelmét meg kell valósítani.

Csikász Brigitta Itthon

Távozik Tél tábornok: Nyugdíjazzák Bakondit

Felvette a küzdelmet a téllel, az árvízzel, a katasztrófákkal és a szúnyogokkal szemben, irányította a vörösiszap-katasztrófát követően a Mal Zrt.-t, és még a közszolgálati életpályamodell kidolgozásáért is ő felelt – de most távozik Bakondi György az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) éléről. A hvg.hu úgy tudja, ennek egyszerű oka van, a tábornok elérte a nyugdíjkorhatárt. Bakondi György a hírt megerősítette a hvg.hu-nak, és azt mondta, majd később kitalálja, hogy mihez kezd, miután már nem lesz a szervezet parancsnoka.

MTI Gazdaság

Több uniós pénz járna árvízvédelemre?

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese szerint Magyarországon az ország méreteihez képest nagyobb az árvízvédelmi töltések hossza, mint a többi uniós tagállamban, ezért több pénzt kell a költségvetésből árvízvédelemre fordítani, ami versenyhátrányt jelent, tehát jogos, hogy "versenyképességünk megőrzése érdekében az árvízvédelemhez többlettámogatást kapjunk".

MTI Itthon

Árvíz: megindult az apadás Zalában

Zalában mindenhol apadnak már a vízfolyások, az elmúlt napok rendkívüli vízállásai miatt azonban továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, folyamatosan figyelik a gátakat – közölték a katasztrófavédelemtől.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk