hvg.hu Hírek

Élete végéig börtönben maradhat az utasát megerőszakoló Uber-sofőr

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott Indiában az a Uber-sofőr, aki megerőszakolta egyik utasát, egy nőt Újdelhiben. A férfi bűnösségét már két hete kimondták, gyorsított eljárásban. Korábban is indítottak ellene eljárást gyermekrablás, valamint nemi erőszak miatt is, de akkor mindkét esetben felmentették. A sofőrkereső applikációt működtető társaságtól egyelőre nem reagáltak az ítéletre.

MTI Bűnügy

Öregkorára jöhetne ki a börtönből a gyáli prostituált rabló gyilkosa

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt és véglegesen kitiltott Magyarországról a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn első fokon egy 29 éves, román férfit, aki a vád szerint 2013-ban megölte volt rablótársát Gyálon. A férfi 21 éves szeretője bűnpártolásért két év börtönt kapott, öt évre felfüggesztve. Az ítélet csak a nő esetében jogerős.

MTI Világ

Életfogytiglanra ítélték bin Laden egyik helyettesét

A szaúdi állampolgárságú Kálid al-Favvazt négy, összeesküvéssel kapcsolatos vád alapján ítélték el New Yorkban. Az ítélet kihirdetése előtt Favvaz szomorúságát fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a "tragikus erőszak" miatt, amelyet állítása szerint nem támogatott és amelyhez nem kíván hozzájárulni.

MTI Világ

Ebola-botrány: életfogytiglanit kaptak az egészségügyisek gyilkosai

Tizenegy embert ítélt a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre Guineában, mert 2014 szeptemberében meggyilkolták az ebolavírus terjedése ellen küzdő egészségügyi szervek egy, a lakosság tájékoztatására kiküldött csoportjának nyolc tagját - közölték igazságügyi források.

MTI Itthon

Életfogytiglant kaphat a tatabányai sálas gyilkos

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott egy 28 éves férfival szemben, aki különös kegyetlenséggel megölt egy idős tatabányai asszonyt, akit évekkel korábban kirabolt – közölte a főügyészség szerdán.

MTI Itthon

Életfogytiglant kapott első fokon a debreceni tőrös gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2010 őszén tőrrel ölte meg két szomszédját a Debrecenhez közeli Bayk András kertben. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott leghamarabb 25 év múlva bocsátható szabadlábra, 10 évig nem gyakorolhatja a közügyeket és meg kell fizetnie 6,4 millió forint bűnügyi költséget.

MTI Itthon

Feldarabolta áldozatait a fővárosi boncmester – életfogytiglanra ítélték

A boncmester 2008-ban III. kerületi lakásában lőtt agyon két-két lövéssel egy drogdílert és testőrét, miközben terhes barátnőjét sétálni küldte. A gyilkosság után szikékkel szakszerűen feldarabolta a holttesteket, a testrészeket 15 zsákba tette, majd egy Somogy megyei település határában rejtette el. A holttestek másfél évvel később kerültek elő. A vádlott tagadja a vádakat, az életfogytig tartó fegyházbüntetés nem jogerős.

MTI Itthon

Életfogytiglant kapott a bátmonostori hármasgyilkosság egyik elkövetője

A táblabíróság társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 esztendős férfit, és döntött arról is, a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk