MTI Világ

Életfogytiglant kapott New Yorkban egy radikális imám

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte pénteken egy New York-i bíróság Abu Hamza al-Maszri radikális imámot, akit az esküdtszék nyolc hónappal korábban terrorizmussal kapcsolatos szövetségi vádemelés alapján bűnösnek talált.

Itthon

Életfogytiglant kapott az egyik brutális izsáki rendőr

Az elsőrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a másodrendűt pedig 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék szerdán az Izsákon agyonvert férfi ügyében. A két rendőr 2013. április 8-án az izsáki rendőrőrsön vert halálra egy román állampolgárságú izsáki férfit, akit lopás gyanúja miatt állítottak elő. Szerdán elsőfokú ítéletet hirdettek az ügyben.

hvg.hu Itthon

Emberarcú tényleges életfogytiglan?

Negyven év után kerülhet feltételesen szabadlábra egy ténylegesen életfogytig tartó büntetésre ítélt ember – a strasbourgi bíróság ítélete miatti lazítás azonban a lényegen keveset változtat.

MTI Itthon

Életfogytiglant kapott az élettársát agyonverő férfi Debrecenben

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2011 februárjában egy debreceni lakásban agyonverte élettársát. Leghamarabb 35 év után helyezhetik feltételesen szabadlábra. A bíróság a vádlottat kötelezte a hétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

MTI Itthon

Videó: Hat év bujkálás után hozták haza az életfogytiglanra ítélt magyart

R. Antalt azért ítélték életfogytiglanra, mert két rivális család összetűzésénél kézigránátot hajított a tömegbe Törökszentmiklóson. A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen életveszélyes, illetve maradandó károsodással és fogyatékkal járó sérüléseket szenvedtek. A férfi hat évig bujkált, Thaiföldről hozták haza.

MTI Itthon

Életfogytiglant kérnek Biszku Bélára

Májusban első fokon 5 és fél év börtönre ítélték a volt kommunista vezetőt. Az ügyészség most fellebbezett: életfogytig tartó szabadságvesztést kért a fellebbezésben, valamint előzetes letartóztatást is javasoltak.

MTI Itthon

Élete végéig börtönben ülhet egy hajléktalan

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért jogerősen életfogytiglanra ítéltek egy hajléktalan fiatalembert. 28-szor vágta bele a kést egy győri nyugdíjasba, aki felhívta őt a lakásába.

MTI Itthon

Elmebajra hivatkozva megúszhatja az életfogytot a bozótvágós családirtó

Gyógykezelése után, ami az ő esetében nem tarthat tovább húsz évnél, szabadlábra kerülhet az a férfi, aki négy családtagjával végzett kegyetlen módon. A Híradó birtokába jutott szakértői jelentés szerint a férfi súlyos személyiségzavarban és tébollyal járó elmebetegségben szenved, ami képtelenné tette arra, hogy cselekményének következményeit felismerje.

MTI Világ

Életfogytiglanra ítéltek két görög neonácit

Egy pakisztáni fiatal megöléséért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték kedden az Arany Hajnal nevű görög szélsőjobboldali párt két feltételezett tagját. Az ügyben eljáró athéni bíróság a gyilkosságot ugyanakkor nem minősítette rasszista indíttatású bűntettnek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk