hvg.hu Élet+Stílus

Annyira komoly volt a Korea-csúcs, hogy Észak-Korea bevetette világhíres sztárbemondóját

Az egész világ ismeri Ri Cshun Hit, az észak-koreai tévé bemondóját, mert évtizedek óta őt ültetik kamera elé a kommunista diktatúrában, ha valami igazán fontosat kell bejelenteni. Ő az, aki simán kiborul a képernyőn, ha valami szomorút hírt közöl, és alig bír magával, olyan boldog, ha valami jót mond a nézőknek. Az észak-koreai diktátor és a dél-koreai elnök találkozója után nagyon fel volt dobva, annyira jó híreket mondott a nézőknek.

hvg.hu Élet+Stílus

Kim Dzsong Un a tésztájával édesgeti magához Dél-Koreát

Nagyon fontos lépést tett Észak-Korea és Dél-Korea pénteken, a két ország megállapodott, hogy atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet. Eme történelmi pillanatban reflektorfénybe került egy gasztrodiplomáciai húzás is: Kim Dzsong Un különleges tésztát kínált Mun Dzse Innek.

Dercsényi Dávid Világ

Észak-Korea szándékosan rémisztgethetett, hogy megbékélésre késztesse ellenségeit

Ideálisak a körülmények a koreai megegyezésre: az USA elnöke hajlik Kim Dzsong Un és rezsimje elismerésére, a vezetők erejük és hatalmuk teljében vannak, és úgy fest, a korábban agresszív és provokatív észak-koreai stratégia is sikerrel járt – Csoma Mózes Korea-szakértővel beszélgettünk a történelmi jelzővel illetett legfrissebb fejlemények után.

hvg.hu Világ

Két férfi megfogta egymás kezét, és történelmet írt a háborús határon – fotók

Kezet fogott egymással Kim Dzsong Un észak-koreai és Mun-Dzse In dél-koreai vezető a Korea-közi határon fekvő panmindzsoni katonai támaszponton, majd kézen fogták egymást, és a déli elnök átlépett az északi oldalra, igaz, ezt eredetileg nem tervezték. Utána az északiak vezetője ment át délre, ami ugyancsak történelmi lépés volt: phenjani vezető most először lépte át ugyanis az 1953-ban véget ért háború után létrehozott határt. Fotók a két Korea csúcstalálkozójáról, ahol talán most megváltozhat a világ.

Németh András Világ

A történelmet éppen Panmindzsonban írják

Jó hangulatú volt Kim Dzsong Un észak-koreai és Mun-Dzse In dél-koreai vezető hosszan várt (sokáig nem is remélt) tárgyalásainak első fordulója. Az ebéd utáni második forduló után várhatóak az 1953-ban véget ért háború lezárásával, illetve a félsziget atommentesítésével kapcsolatos bejelentések.

MTI Világ

Összeomolhatott a hegy, ahol Észak-Korea az atomot teszteli

A legfőbb észak-koreai nukleáris kísérleti telep, a Mantap-hegy gyomrába vájt alagútrendszer nem biztonságos többé, s nem használható további tesztekhez – derült ki a Kínai Tudományos és Műszaki Egyetem geológusainak szerdán közzétett tanulmányából.

1 2 3 4 5 6 7
93

A címlapról ajánljuk