MTI Itthon

Bajnai: 365 iskola és óvoda újul meg két év alatt

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűsítése, bővítése valósul meg összesen 104 milliárd forint értékben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön a Nógrád megyei Kazáron.

MTI Vállalkozás

Bajnai: 15 ezerrel nő a bölcsödések és az óvodások száma

A gyes és a gyed időtartamának háromról két évre csökkentésével párhuzamosan több intézkedés szolgálja a kisgyerekek jó körülmények közötti nappali elhelyezését, a fiatal anyák újbóli munkába állásának megkönnyítését - többi között erről beszélt Bajnai Gordon csütörtökön Szigethalmon egy új óvoda meglátogatásakor.

MTI Itthon

Több bölcsődei és óvodai férőhelyet ígérnek

A gyes időtartamának csökkentése mellett a kormány programot dolgozott ki a gyerekvállalás ösztönzésére. 2012-ig, főként EU-s forrásból, 15-16 ezerrel kívánja bővíteni az óvodai, bölcsődei férőhelyek számát - közölte Budai Bernadett Halásztelken egy felújított óvodában tartott sajtótájékoztatón.

MTI Tech

Környezetbarát óvoda épül Budapest mellett

Környezetbarát óvoda épül 650 millió forintból Törökbálinton; a beruházáshoz 250 milliót EU-s pályázaton nyertek el, a többit az önkormányzat gazdálkodja ki - közölte a Pest megyei város polgármestere.

MTI Itthon

Az óvodák fele megsérti a felvételi szabályokat

Az óvodák több mint fele megsérti a jogszabályokat a felvételi során: túllépik a megengedett létszámot, nem tájékoztatják írásban a szülőket, vagy túl fiatal gyermekeket vesznek föl - derült ki az Oktatási Hivatal vizsgálatából, amelyet a Népszabadság ismertetett.

1
9 10 11 12 13 14 15

A címlapról ajánljuk