Balla István Kult

Mitől olyan boldog a Lego népe? Mert másképp szólnak a gyerekükhöz

Látszólag egyszerű okra vezethető vissza, hogy a dánok évtizedek óta a világ legboldogabb nemzetei között vannak. Ez pedig a teljesítménykényszer helyett az empátiára, a sok szabad játékra, a hitelességre alapuló nevelés. Sajnos a magyar közoktatás semmit nem tanul a Lego és Andersen népétől.

MTI / hvg.hu Itthon

Hipós vizet ivott tizennégy pápai óvodás

A kancsókat fertőtleníteni akarták, így került azokba kis mennyiségű hipó, amelyre tévedésből vizet töltöttek. A hírek szerint egyik gyermeknek sem esett baja.

hvg.hu Itthon

Még hogy vesztes város! Gyerekszemmel Salgótarján is színes csoda - galéria

Orbán Viktor kedden Salgótarjánban járt, ahol azt mondta, ebben a városban 27 évvel a rendszerváltás után is vesztesnek érzik magukat a polgárok. A felnőttek nehezen vitatkoznának ezzel a nógrádi megyeszékhely jelenét ismerve. Az ott nevelkedő óvodások azonban nem a rozsdát és a betont látják, hanem a színeket. Erről tanúskodik a számukra meghirdetett rajzverseny.

MTI Itthon

Kilencosztályos lehet az általános iskola

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, erről most kezdődik a szakmai egyeztetés - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

1 2 3 4 5 6 7
15

A címlapról ajánljuk