MTI Itthon

Elrendelheti a jegyző is az óvodai beiratkozást a szülő helyett

Módosult az oktatási intézmények működéséről szóló miniszteri rendelet. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent változtatások alapján a jegyző bejelentésre vagy hivatalból elrendeli az óvodai nevelésben való részvételt, ha a szülő nem tesz eleget ilyen irányú kötelességének.

Dercsényi Dávid Itthon

"Tartozom azzal, hogy kiállok értük" – Fellázadtak a szülők az óvodák összevonása ellen

Minimális spórolást jelent a fenntartónak, miközben az érintett szülők és pedagógusok is aggodalommal figyelik, hogy több fővárosi kerület is összevonna óvodákat. Az intézkedés szakmailag nincs indokolva, hatástanulmányok nem készültek, az önkormányzatok viszont készek arra, hogy villámgyorsan átpréseljék az elképzeléseiket. A háttérben egy időzített bomba is ketyeg.

MTI Itthon

MSZP: Ha a bankadóra csökkentésére van pénz, az ingyen gyerekétkeztetésre is legyen

Az MSZP azt követeli, hogy már idén tavasztól terjesszék ki az ingyenes óvodai étkeztetést - mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Budai Bernadett szóvivő kérdésre válaszolva azt mondta, helytelennek tartják, hogy a kormánypártok gazdasági bevándorlókról beszélnek, mert ezek az emberek nem a gazdaságilag gyenge Magyarországon akarnak letelepedni.

hvg.hu Itthon

Majd az ovi elintézi: Finom ebéd, biztos segély

A kormány előbb az óvodai menzát, majd az óvodába járáshoz kapcsolódó segélyezést, végül a teljes foglalkoztatási és szociális segélyezési rendszert megreformálja. 2015-ben kötelezővé válik az óvodáztatás, egy évvel később pedig a családi pótlék is csak akkor jár majd, ha a gyerek rendszeresen jár óvodába – az Emmi szerint ugyanis bevált az iskolába járáshoz kötött családi pótlék modellje. Ezzel tovább nő az állam által kötelezően előírt tevékenységek köre: a kormány szerint a rászorulók érdekében intézkednek, más olvasatban egy újabb oldalról nyúlnak bele az emberek magánéletébe.

hvg.hu Gazdaság

Ha túl sokat hiányzik a gyerek az oviból, ugrik a családi pótlék

Ha túl sokat hiányzik majd a gyerek igazolatlanul az óvodából, akkor szüneteltethetik a családi pótlék folyósítását. A magánnyugdíjpénztáraknál emellett csak jövő év szeptemberében nézik meg, hogy megvolt-e a 70 százaléknyi fizető tag az elmúlt fél évben, az állam pedig odaad ingyen egy csomó ingatlant az egyházaknak a törvényalkotási bizottság 2015-ös költségvetéshez benyújtott összegző módosító javaslata szerint.

hvg.hu Kult

Mit játszanak háború idején az ovisok?

A Dohány utcai óvodából közölt riportot Az Est 1914. szeptember 24-i lapszáma. A gyengébb gyerekeket nem elég, hogy kikiáltották szerbeknek, még jól el is verték.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Tbc-s lett egy szekszárdi óvoda dajkája, nem tudott róla

Panasz- és tünetmentes volt az az óvodai dolgozó, akinél egy tüdőszűrést követően aktív tbc-s megbetegedést igazoltak a vizsgálatok Szekszárdon. A vele kapcsolatba került gyerekek közül hétnek a vérében kimutatták a betegséget okozó baktériumot.

hvg.hu Itthon

Négyezerrel több óvodai helyet tervez a kormány

Négyezer új óvodai férőhelyet tervez a kormány jövő júniusig – írja a Magyar Nemzet. Erre azért van szükség, mert szeptembertől minden 3 éves gyereknek kötelező lesz óvodába járni, különben nem kapnak családi pótlékot.

MTI Itthon

Óvodai nevelőt gyanúsítanak szexuális erőszakkal Budakeszin

Molesztálta az egyik budakeszi óvodába járó kislányokat az intézmény egyik nevelője a Velvet csütörtöki információja szerint. A rendőrség csak annyit közölt az MTI-vel, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit.

1
5 6 7 8 9
15

A címlapról ajánljuk