Dercsényi Dávid Itthon

A kinevetett Békemenet után komolyra fordul a dolog az ellenzéknek is

Két fővárosi időközi választás is lesz a hétvégén, megnéztük, kik indulnak, mik az esélyek, mit akarnak a jelöltek. A baloldal továbbra is képtelen összpontosítani az erőit. Kérdés, a Fidesz népszerűsége és dominanciája mire lesz elég a nagy tüntetések utáni első választási szituációban. Sokak számára lehet tanulságos a vasárnap.

Itthon

Nem jó fákat ültetett a Kutyapárt, ezért szedték ki

Kicserélte az szentendrei önkormányzat a Kutyapárt által ültetett fákat. A párt szerint közröhej, ami történt, az önkormányzat viszont azt mondja, másmilyen fákat akart az út mellé telepíteni, és nem is pont oda.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Ilyen a békés magyar-szlovák együttélés: van is, meg nincs is

Hűvös távolságtartás és a tudatos integráció hiánya jellemzi Magyarország leginkább „elszlovákosodott” települését. Könnyű a béke, amíg nem szólnak egymáshoz a felek, de kiborul-e a bili, ha a szlovákok át szeretnék venni az irányítást?

hvg.hu Vállalkozás

A kormány tízmilliárdért csábítja a vidéki életre a fiatalokat

Úgy néz ki, a gazdag(abb) városok járnak jól azzal az összesen 10 milliárd forintos pályázattal, amit a fiatalok vidéken tartására, illetve irányítására költene az állam. A pénzre önkormányzatok pályázhatnak két éven keresztül. Kérdés persze, hogy a fiatalok akarnak-e vidéken élni?

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

"Nem is adnak ki nekem lakást, mert roma vagyok"

A Tükörkép Műhely Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere kezdeményezésére jött létre még tavaly év végén. Azóta csaknem negyven ügyfél látogatott el Rózsa Magdolnához, akinél ingyen szépülhetnek a mélyszegénységben élők. A szalon vezetőjével és egy négygyermekes roma édesanyával beszélgettünk.

1 2 3 4 5 6 7
26

A címlapról ajánljuk