hvg.hu Gazdaság

Csak több pénzből még nem lesz több gyerek

Pusztán több anyagi támogatással nem lehet a népességfogyást megállítani, ehhez a magyar társadalom gyermekbaráttá formálására lenne szükség. A kormány friss intézkedései azonban jó irányba mutatnak.

hvg.hu Gazdaság

Kalifornia idő előtt behúzta

Még 2007-ben volt egy nagyra törőnek tűnő vállalása a napsütötte amerikai állam közműcégének, amit sokáig talán ők maguk sem hittek, hogy teljesíteni tudnak. Aztán mégis.

hvg.hu Gazdaság

Felesleges harcolni a válság ellen?

Ez a válság más, mint a többi, itt nem működnek azok az ösztönzőcsomagok, melyek máskor már régen növekvő pályára állították volna a gazdaságokat.

MTI Gazdaság

Bernanke: a Fed lép, ha kell

Az amerikai konjunktúra alakulása és a munkaerő-piaci helyzet nem kielégítő, ezért nem lehet kizárni további pénzügy-politikai ösztönző intézkedéseket - mondta pénteken Ben Bernanke, a központi bank szerepét betöltő Fed elnöke.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: ösztönözni kellene a magyar hitelezést

A devizahitelesek adósságszolgálati terheinek könnyítését célzó megállapodáson túl további ösztönzőkre lenne szükség a magyar bankszektor hitelezési tevékenységének élénkítésére - állapították meg hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

hvg.hu Gazdaság

Stiglitz: elveszthetünk egy évtizedet

Joseph Stiglitz szerint a kormányok nem tettek eleget a válsághelyzet kezelése érdekében. A Nobel-díjas amerikai közgazdász az Economistnak adott interjúban a világgazdaság elhúzódó pangására figyelmeztetett.

hvg.hu Karrier

Trükkök: így faragnak belőlünk tökéletes dolgozót

Hogyan motiválhatók a dolgozók? Milyen - a gyakorlatban is működő - ösztönzési rendszert kell felállítania a cégvezetőnek ahhoz, hogy a munka ne csak kötelesség legyen? Daniel H. Pink Motiváció 3.0 – Ösztönzés másképp című könyve, amely a HVG Könyvek gondozásában jelent meg, többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.


A címlapról ajánljuk