hvg.hu Gazdaság

Szegények pénze, sikkasztással vádolják Pinochet özvegyét

Augusto Pinochet chilei diktátor felesége, majd özvegye 1973-tól idén augusztusig állt a Cema Chile jótékonysági alapítvány élén. Négy hónapja, a sajtóban megjelent leleplező cikkek hatására, a 2006-ban elhunyt diktátor özvegye lemondott és most a chilei közvagyont kezelő minisztérium sikkasztásért hivatalosan is feljelentette az egykori First Ladyt.

MTI Világ

93 éves elnöki özvegy próbálja békíteni Észak- és Dél-Koreát

Észak-Koreába utazott magánlátogatásra Kim De Dzsung néhai dél-koreai elnök özvegye, hogy megpróbáljon tenni valamit a két Korea közötti párbeszéd újraindításáért. A 93 éves Ri Hi Ho egy népes küldöttség tagjaként repült szerdán chartergéppel Szöulból Phenjanba – jelentette a KBS dél-koreai rádió.

MTI Világ

Kitüntették Egyiptomban a férfi ruhában robotoló özvegyet

Férje halála óta, vagyis 43 éve férfinak adta ki magát egy egyiptomi nő, hogy dolgozhasson és eltarthassa családját. Az asszonyt kitüntette Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök – számolt be hétfőn az AFP francia hírügynökség.

MTI Itthon

Meghalt Horthy menye

Életének 96. évében, csütörtök reggel Angliában elhunyt Horthy Istvánné gróf Edelsheim Gyulai Ilona - közölte a család.

MTI Shake

Férje halálának napján halt meg Roy Orbison özvegye

Pontosan huszonhárom évvel Roy Orbison halála után hunyt el rákban az énekes özvegye. A német születésű Barbara Orbison 60 évesen halt meg Los Angelesben kedden - közölték a contactmusic.com internetes oldalon.

MTI Világ

Börtönre ítélték egy megölt terrorista özvegyét

Terrorista bűncselekményekkel kapcsolatos vádakkal 20 évi börtönbüntetésre ítélték Irakban egy megölt al-Kaida-vezér özvegyét - jelentette be vasárnap az arab ország legfelsőbb bíróságának szóvivője.

MTI Itthon

Jobbik: az özvegyeket és is érinti az alkotmánymódosítás

A Jobbik szerint hétfőn eldőlt, hogy a korhatár előtt folyósított nyugdíjak felülvizsgálatára, esetleges csökkentésére, illetve megszüntetésére vonatkozó fideszes alkotmánymódosító javaslat a rokkantnyugdíjasok és a rendvédelmi dolgozók mellett a bányásznyugdíjasokat, valamint az özvegyi nyugdíjakat is érinti - mondta Schneider Tamás.


A címlapról ajánljuk