MTI/Napi Gazdaság Autó

Napi: még nyoma sincs az útdíjnak

A használatarányos útdíj tervezett 2013-as bevezetésének egyelőre semmi jele, pedig a magyarországi közbeszerzési gyakorlat szükségessé tenné a fejlesztés elindítását – írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

MTI/Népszabadság Itthon

Nem működik a fuvarozók közúti ellenőrzése

A megyei közlekedési felügyeletek jogkörének átszervezése miatt nem működik a korábbi rendszeres közúti ellenőrzés az országban – írja a szerdai Népszabadság a lapnak nyilatkozó közlekedési felügyelő beszámolója alapján.

MTI Itthon

Konferenciát tartottak a tehergépkocsik útdíj-fizetéséről

A közúti közlekedési törvény ma is lehetővé teszi az időarányos úthasználati díj és a kilométerarányos útdíj szedését is, de jobb lenne külön törvényben szabályozni a közutak használatának a díját - mondta Bendik Gábor ügyvéd a Közlekedéstudományi Egyesület és a Levegő Munkacsoport által rendezett konferencián szerdán Budapesten.

Hírszerző/FH Itthon

Hírszerző: Matolcsy blöffölt az útdíjról?

Ellentmondásos a kormánynak az a terve, hogy az e-útdíjat az államadósság csökkentésére fordítaná - írja a Hírszerző. A nemzetgazdasági miniszter március elején jelentette be a használatarányos útdíj bevezetését 2013. január elsejétől, és az ígéretek szerint az ebből befolyó évi 100 milliárd forinttal az államadósságot mérsékelnék.

hvg.hu Gazdaság

Nadrágszíjlista: ezekből lehet még megszorítás

Kedden ismerteti a kormány gazdasági kiigazító csomagját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Sorba vettük, hogy mi minden lehet a megtakarítási intézkedések célpontja. Ha ezek mindegyikét most nem vezetik is be, később szükség esetén még könnyen elővehetik őket.

hvg.hu Autó

Szlovák útdíj - nincs sor a határon

Megszűnt az új szlovákiai útdíjrendszer miatt kialakult sorállás szerda délelőttre a magyar-szlovák határ valamennyi Győr-Moson-Sopron megyei átkelőjén.

hvg.hu Autó

Egységesítik az európai útdíjfizetést

Az úthasználók 3-5 éven belül az Európai Unió egész területén egyszerűen egyenlíthetik majd ki az útdíjat, egyetlen szolgáltatónál egyetlen előfizetést kötve, csupán egy fedélzeti berendezés használatával - jelentette be az Európai Bizottság kedden.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk