hvg.hu Közlekedés

Van-e értelme az egynapos autópálya-matricának?

A jövő hét elején lejárnak a tavaly vásárolt éves autópálya és megyei úthasználati jogosultságok. Valahogy felmerült az is a napokban, talán ennek apropóján, miért nincsen eseti – egy útra, egy napra – szóló jogosultság?

MTI Gazdaság

Magyarország is beszáll a német útdíj elleni szövetségbe

A német kormány szerdai ülésén elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályainak módosítását. Egy sor uniós tagállam, köztük Magyarország az új szabályozást is ellenzi, és osztrák kezdeményezésre szövetséget szervez bevezetésének megakadályozására.

MTI Autó

Kitiltják a kamionokat több útról

Az új útdíjrendszer miatt más utakat kerestek a kamionok, ezért most kitiltják őket több útról, hogy visszatérjenek a fizetősökhöz.

MTI Vállalkozás

Fizet útdíjat? Figyeljen, kiesik az egyik partnercég

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) kedden felmondta szerződését az egyik partnerével, a GSM Protect Kft.-vel. A cég ügyfelei november 17-étől csak viszonylati jegy vásárlásával, vagy egy másik bevallási közreműködőn keresztül tudnak úthasználatot bevallani.

hvg.hu Gazdaság

Vannak áldozatai a megyei matricának, de az állam nagyot kaszált

Megetette az autósokat a kormány tavaly, amikor az új megyematrica elfogadtatása érdekében azt sulykolta, nem kell többet fizetni. Hát a számok mást mutatnak: több mint tízmilliárd forint extra bevételt hozott tavaly a költségvetésnek az új sztrádamatricás rendszer. Az sem vált valóra, hogy a fővárosból a Balatonra igyekvők tömegével majd inkább 3-4-5 megyei matricával megússzák, és elhagyják az éves vagy a 10 napos vignettát. A havi matricákat felejtjük el inkább.

MTI Gazdaság

Több százezren nem fizettek útdíjat

Tavaly több mint negyedmillió alkalommal küldtek ki pótdíjfizetési felszólítást az útdíjbefizetés elmaradása miatt, és 2,5 milliárd forint folyt be ebből – írja a Világgazdaság.

MTI Vállalkozás

Nem akar e-útdíj bírságot kapni 8 óránként? Itt egy tipp

A fuvarozók több mint tízezer folyószámlára aktiválták a bírságriasztás funkciót az e-útdíjszedési rendszerben (HU-GO) július 15-e óta, de ez csak 15 százalékos kihasználtságot jelent, pedig az ingyenes alkalmazással elkerülhetők a sorozatos bírságok - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. hétfőn.

hvg.hu Közlekedés

Csapdába csalja a kormány az autósokat a budaörsi polgármester szerint

Jóval előbb fizetőssé válik az M1-M7-es autópálya bevezető szakasza, mint ahogyan a kormány mondta, így a gyanútlan autósokat lényegében csapdába csalják, és később büntetést fizettetnek velük - írja közleményében a fizetős körgyűrű ellen többször állást foglaló budaörsi polgármester, Wittinghof Tamás.

MTI Itthon

Módosítaná az útdíjról szóló rendeletet az MSZP

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be az útdíjrendszer módosítása érdekében, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósok kapjanak méltányosságot. Erről Heringes Anita szocialista országgyűlési képviselő beszélt az M1 péntek esti műsorában.

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk