Gergely Zsófia Itthon

Sztár lett Budaörs tökös polgármesteréből

Már követni sem tudja a pozitív visszajelzéseket a budaörsi polgármester, aki az útdíjra válaszul ezentúl nem hajlandó a település büdzséjéből fizetni a városon áthaladó autópálya közvilágítását. Wittinghoff Tamás szerint a helyzet egyszerű: "ha valakinek elveszik az autóját, az nem vesz bele benzint". Ennek ellenére nem számít arra, hogy más településvezetők is követnék a példáját, bár az internet népe erre buzdítja a többi polgármestert is, hátha akkor visszavonják az útdíjintézkedést.

hvg.hu Közlekedés

Vannak, akik megússzák az útdíjat

Elvileg nem akadályozza az útdíj a mentők, a rendőrök és a tűzoltók munkáját. Nekik nem kell ugyanis megyei matricát venniük, ha felhajtanak a január elsejétől fizetőssé vált útszakaszokra – derül ki az Origo cikkéből.

MTI Gazdaság

Egyezkedne a Fidesz a matricáról a lázadozó települések miatt

Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.

hvg.hu Vállalkozás

Zűrzavar és káosz az autópálya-matrica körül

A terhelést nem bíró online rendszer, kétmatricás Duna-híd, belvárosi dugó Budapesten, pár száz méteres matricás szakasz, célba nem érő kommunikáció. Van olyan agglomerációs település, amely válaszlépésre készül a megnövekedett forgalom miatt. Egyelőre fejetlenség a köbön a kormányzat kibővített útdíjrendszere körül.

MTI Itthon

DK: Netadó utáni bosszú a fizetős M0-s

A DK szerint átláthatatlanság és igazságtalanság jellemzi az útdíjrendszert, az útdíj pedig egy különadó, aminek célja a "netadó után bosszút állni".

hvg.hu Gazdaság

Bukdácsolva indul az új útdíjrendszer

SMS-ben nem lehet egyelőre megkapni a várva várt megyei matricákat, és bizonyos benzinkutaknál is hiába állunk sorba értük. Akik interneten próbálták beszerezni a matricát, azok közül is csak kevesen jártak sikerrel: nem bírja a rendszer az ostromot.

hvg.hu Itthon

Összefogna az LMP a Jobbikkal és az MSZP-vel a matricák miatt

Az útdíjról szóló rendelet a rendkívül kevés felkészülési idő miatt sérti a jogbiztonságot, ezért az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul. A párt megkeresi az üggyel kapcsolatban a parlament két másik ellenzéki frakcióját is.

hvg.hu Autó

Valószínűleg matrica kell a Ferihegyre való kijutáshoz is

Valószínűleg fizetőssé válik januártól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljához vezető útszakasz is -- bogarászta ki a frissen megjelent matricatérképekből a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

1 2 3 4 5 6 7
11

A címlapról ajánljuk