hvg.hu Autó

Hol válnak fizetőssé az autópályák? Íme a részletes térképek

Közzétette a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) azokat a részletes térképeket, amelyek a január 1-jétől fizetőssé váló útszakaszokat, illetve a megyei matricával is használható szakaszokat mutatják be. A társaság a megyékről külön térképeket készített. Az M1-es, M3-as, M7-es kivezető szakaszain tájékoztató táblákat is kihelyeznek a változásokról.

hvg.hu Gazdaság

Haladékot kaptak az autósok a fizetős M0-áson, egy feltétellel

Nem büntetik meg azokat az autósokat, akik januárban még megyei vagy országos éves matrica nélkül használják a január 1-től fizetőssé váló bevezető szakaszokat és az M0-ást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Ennek azonban az a feltétele, hogy legkésőbb február végéig megvegyék a megfelelő éves matricát.

MTI Autó

Fizetős M0-s: még nem tudni, mikortól lehet megyei matricát venni

A kormány szándéka szerint január elsejétől már csak autópálya-matricával lehet felhajtani az M0-s több szakaszára, számos települést elkerülő pályaszakaszára és a fővárosba bevezető autópályákra a városhatáron kívül, de még nem tudni, mikortól lehet megyei engedélyt vásárolni – írta a Magyar Nemzet.

Szabó M. István Vállalat + Vezető

A juhásziparban nincs akkora dinamika, mint nálunk - interjú Wáberer Györggyel

Nincs elég kamionsofőr, azt kéne tenni egyszerűen, hogy a középiskolából kikerülő, elhelyezkedni nem képes fiatalokat gépkocsivezetőnek átképzik, de erről még nagyon győzködni kell a kormányt. A szállítmányozás után az autós és lakásbiztosítási piacra is belépett, és az állhatatossága mára beérett, de nem áll le, az egészségügyi biztosításokban is fantáziát lát. Interjú az év üzletemberének választott Wáberer Györggyel, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatójával.

MTI Gazdaság

Támogatja a matricákat az autóklub, a fizetős M0-ást így nem

A Magyar Autóklub (MAK) támogatja a megyei matricás rendszer bevezetését, viszont az elkerülő és bevezető utakon a szükséges hatástanulmányok megismeréséig ellenzi a díjfizetés bevezetését - közölte az autóklub országos elnöksége csütörtöki ülését követően.

MTI/hvg.hu Itthon

Tarlós: Nem kell majd fizetni a Megyeri hídon

A főpolgármester a kerületi polgármesterekkel egyeztetett, ez után hozta nyilvánosságra javaslatát. Azt kérik a kormánytól, hogy ha bevezetik az útdíjat, akkor legyen egy egyéves próbaidőszak, ezalatt mérjék a forgalmat az utakon, vizsgálják az útdíj hatásait. Kiderült: a Megyeri híd időközben kikerült a fizetős zónából.

hvg.hu Itthon

A képviselők megszavazzák maguknak az útdíjmentességet

Az országgyűlési törvényhez benyújtott módosítás szerint autópályamatricát, bérletet, vonatjegyet is vehetnek az üzemanyagkártya terhére a parlamenti képviselők. Parkolási díjat is fizethetnek belőle, ha számlával igazolják a költséget. A módosítás sürgős elfogadásához eltérnek a határozati házszabálytól, amit néhány kivétellel az ellenzéki képviselők is megszavaztak.

MTI Autó

Fizetős M0-s: "nem a budapesti agglomeráció megadóztatása a cél"

A kormányszóvivő szerint a kiindulópont a megyei matricák bevezetése, a kormány célja a közlekedők helyzetének javítása. A hét végén a fuvarozókkal, hétfőn az önkormányzatokkal egyeztetnek, a kormány pedig szerdai ülésén foglalkozik a témával. Az elkészült hatástanulmányokat elérhetővé teszik. .

MTI Itthon

Jobbik a fizetős M0-sról: "a kormány elrugaszkodott a valóságtól"

A Jobbik egyetért abban, hogy az autósokat át kell terelni a közösségi közlekedésre Budapesten, azonban szerinte ezt a Fidesz az autós társadalom büntetésével tenné, a Jobbik pedig kedvezményekkel ösztönözné az átállást. Határozati javaslatot nyújtanak be a közgyűlésnek, amelyben az új útdíjtételek elítélését mondaná ki és felkérné a főpolgármestert, hogy járjon közben.

hvg.hu Itthon

Fizetős M0-s: Orbánt cáfolja az Európai Bizottság

Bár Orbán Viktor a pénteken a Napi Gazdaságban megjelent interjújában azt mondta, hogy az M0-s körgyűrűt uniós kötelezettség miatt kell fizetőssé tenni, az Európai Bizottság a Portfolio.hu-nak cáfolta, hogy lenne bármiféle ilyen kötelezettség.

1
4 5 6 7 8
11

A címlapról ajánljuk