MTI Itthon

Fideszes polgármestert is meglepte a fizetős M0-ás ötlete

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere is meglepődött a fizetős M0-ás ötletén, az általa vezetett Budapesti Önkormányzatok Szövetsége azonnal tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal, mert nem tartják bevezethetőnek az útdíjat.

MTI Gazdaság

124 milliárd folyt be az útdíjból

Januártól októberig 123,8 milliárd forint e-útdíjat fizettek be a fuvarozók, éves szinten 150 milliárdot várnak – közötle a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

MTI Hírek

Erre figyeljenek azok, akiknek útdíjat kell fizetniük

Szeptember 14-én, vagyis vasárnap, hajnali 1 és 5 óra között karbantartás miatt szünetel a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csütörtökön.

hvg.hu Gazdaság

Rendet vágtak a Tokaj környéki teherforgalomban

Péntektől életbe léptek a Tokaj környéki teherforgalmat komplexen kezelő forgalmi változások. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) rendelkezése szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) az érintett szervezetekkel, önkormányzatokkal egyeztetve, komplex forgalomszervezési csomagot léptetett életbe, mely alaposan átrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén áthaladó tranzit-kamionforgalmat. Több mellékút főúti átsorolást kapott, a 38-as főút egy szakasza mellékúttá vált, egyidejűleg azonban teherforgalmi korlátozások is életbe léptek.

MTI Autó

Németországban 100 euró lehet az autópályadíj

Németországban évente nagyjából 100 euró (mintegy 30 ezer forint) lehet a külföldi autósokat terhelő autópályadíj, fizetni várhatóan 2015-től kell majd. Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak elmondta, hogy a tárcánál a matricás rendszer bevezetésén gondolkodnak, és 2014-ben nyújtják be az autópályadíjról szóló törvényjavaslatot a parlamentnek.

MTI Autó

Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer

Karbantartás miatt vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer, az útdíjfizetési szolgáltató ezért azt javasolja, hogy az útdíjfizetésre kötelezettek elővételben vásároljanak jegyet.

MTI Világ

Mégsem kérnek útdíjat a menetelő székelyektől

A romániai Országutak és Autópályák Országos Társasága (CNADNR) elállt attól a szándékától, hogy úthasználati díj kifizetéséhez kösse a székelyek autonómiát követelő nagy menetelésének engedélyezését - közölte pénteken a maszol.ro portál.

MTI Gazdaság

Alacsonyredű utakra is kiterjesztené az útdíjat Szolnok megye biztosa

A használatarányos útdíj alacsonyabb rendű utakra történő kiterjesztésére vonatkozó javaslatot tesz a kormánynak Jász-Nagykun-Szolnok megye útügyi miniszteri biztosa. Boldog István fideszes országgyűlési képviselő pénteki mezőtúri sajtótájékoztatóján belefeküdt egy, a megnövekedett teherautó-forgalom miatt kialakult nyomvályúba, hogy felhívja a figyelmet a probléma súlyosságára.

MTI Autó

Útdíj csak külföldieknek: Merkelnek nem tetszik

Angela Merkel német kancellár, a konzervatív CDU elnöke nem ért egyet a bajor testvérpárt, a CSU javaslatával, miszerint autópályadíjat kell kivetni a német sztrádákat használó külföldi autósokra.

1
5 6 7 8 9 10 11

A címlapról ajánljuk