Boldogkői Zsolt Tech

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak, és a magyar az avarok nyelve lehetett

Újraéledni látszik a magyarok hun eredetéről szóló vita. Szegedi genetikusok honfoglaláskori leletek vizsgálata alapján azt állítják, hogy a Kárpát-medencébe érkező őseink jelentős százalékban a hunok DNS-ével rendelkeztek. Ráadásul azt is feltételezik, hogy nem a honfoglalók, hanem az itt élő avarok beszélték a magyar nyelvet.

MTI Itthon

Újjászerveződött a magyar őstörténet-kutatás

Újjászerveződött és új tartalmat kapott a magyar őstörténet-kutatás a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának (BTK) keretei között - hangoztatta Pálinkás József, az Akadémia elnöke a kétnapos magyar őstörténeti konferencia szerdai megnyitóján Budapesten.

hvg.hu Tech

DNS-töredékek miatt kell átírni Ázsia őstörténetét

Új eredményeket közöltek a génkutatók egy titokzatos emberfajta, a gyenyiszovai ember utódairól. Kiderült, hogy a neandervölgyiek és a mai ember elődeitől különböző gyenyiszovaiak leszármazottjai nemcsak Pápua Új-Guineán, hanem Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Malajziában is élnek.

hvg.hu/MTI Itthon

A Jobbik Magyar Őstörténeti Intézet felállítását kezdeményezi

A Jobbik örömmel értesült arról, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár szeretné elindítani a Julianus barát programot, amellyel a magyarság eredetét genetikailag kutatnák - írja közleményében Pörzse Sándor, a párt országgyűlési képviselője.


A címlapról ajánljuk