hvg.hu Itthon

Ha a feledékenyek nem sietnek, bukják az adókedvezményt

Több ezer őstermelőt várnak a következő napokban a falugazdászok. A március 20-i határidőig 7700 gazdálkodónak kell kiváltania az igazolványhoz szükséges értékesítési betétlapot, ellenkező esetben elveszítik a jogviszonyukat.

hvg.hu Én és a Cégem

Hétfőn még kiválthatók az őstermelői igazolványok

A hatályát vesztett őstermelői igazolvány helyett 2016. március 20-ig lehetne újat igényelni, de mivel ez vasárnapra esik, ezért még hétfőn, március 21-én is lehetőség lesz ilyen jellegű ügyintézésre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainál.

hvg.hu Vállalkozás

Ál-őstermelők buktak le Csongrádban

Csongrádban a 26 vizsgálatból 16 esetben az „őstermelő” számlát mutatott be az áru származásáról. Hat személy esetében bebizonyosodott, hogy a megjelölt helyszínen nem termeszették a kérdéses terméket, négy esetben pedig az őstermelőként árusító személy nem tudta bemutatni őstermelői igazolványát - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) .

Laborczi Dóra Itthon

Budai Gyula hálózati szüleménye kipurcant vagy mutálódott

Egymásra mutogatnak vagy hallgatnak az érintettek a Szociális Bolthálózat helyzetéről. A boltosok szerint a hálózat megszűnt, az alapítók szerint nem, megint mások azt állítják, hogy a szervezet átalakult. A kereskedők a termelőket, a termelők az átalakuló piaci viszonyokat okolják. A hálózat budapesti tagüzletei helyén lehúzott redőnyöket találtunk.

Hírszerző/FH Itthon

LMP: újabb kormányzati trükkök az adótörvényben

Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy valljon színt, kinek a pártján áll: egyedi lobbiérdekek kiszolgálójának vagy az állampolgárok érdekei képviselőjének tekinti-e magát.


A címlapról ajánljuk