hvg.hu Itthon

Orbán: A rossz európai politika gerjeszti a bevándorlási hullámot

A miniszterelnök szerint a rossz európai politika a mostani többszörösére gerjesztheti a bevándorlási hullámot. Sok menekült azt látja ugyanis, hogy itt megvan, sőt be is fogadja az a jóléti rendszer, ami például az afrikai államokban teljesen hiányzik. A harmadik országból érkezőknek ezért minél hamarabb nyilvánvalóvá kellene tenni, hogy nincs esélyük a kontinensen, ha illegális úton érkeznek ide. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel azt is mondta: a szerb-magyar határra tervezett kerítéssel Magyarországban egyben uniós kötelezettségét teljesíti, mivel most ott húzódik a schengeni övezet egyik külső határa, így annak védelme kiemelten fontos.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: vissza akarjuk kapni a jogot a halálbüntetés bevezetésére

A romeltakarítás után a polgári berendezkedés ideje jön el, de a bevándorlás kérdését rendezni kell – mondta el Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli, 180 perc című műsorában adott interjúban. Azt is mondta, hogy vissza akarja adni a jogot a nemzetállamoknak arra, hogy maguk dönthessenek a halálbüntetés bevezetéséről. Ha úgy látják, hogy az állam nem képes megvédeni ártatlan polgárait halálbüntetés nélkül, akkor bevezetnék – mondta.

hvg.hu Itthon

Orbán: Nem lesz jövőre elvonás, mindenki léphet egyet előre

Orbán Viktor szerint a gazdasági növekedésnek köszönhetően olyan költségvetést készíthetnek 2016-ra, amellyel mindenki léphet majd egyet előre, bár továbbra sem lesz kolbászból a kerítés. Elvonni sehonnan sem akarnak, és a tervezett adócsökkentéseknek köszönhetően minden dolgozó bére emelkedhet majd, az állami és a magánszférában egyaránt – ígérte. A miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arról is beszélt, hogy egyelőre a sertéshús áfáját akarják csökkenteni, a baromfiét legfeljebb csak jövőre. Az interjúban elhangzott még, hogy a napokban megkezdődik a bevándorlókkal kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdéseinek postázása.

hvg.hu Itthon

Most a Kossuth Rádióban rontottak el valamit

Ezúttal a Kossuth Rádió műsorában történt baki: véletlenül Varju László DK-s képviselőt hívták fel a CÖF-ös Csizmadia László helyett. A téma a lengyel-magyar barátság napja volt, a DK-s képviselő pedig hallhatóan örült, hogy váratlanul szóhoz jutott.

hvg.hu Itthon

Orbán nem tud német kritikákról, de megegyezésre törekszik

A miniszterelnök szerint a német-magyar kétoldalú együttműködésben nincs problémás terület, és nem számít arra, hogy a Magyarországra érkező német kancellár kritizálja majd a kormányt, mert „a diplomácia értelme nem az, hogy kioktassuk egymást”. Orbán Viktor erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt péntek reggel. A kormányfő úgy látja, hogy a német érdekeltségű üzletemberek sem kritizálják a kormányt, hanem a pénzüket védik. Ugyanakkor minden területen megállapodásra törekszenek, ahol tudnak – tette hozzá. Az interjúban a reklámadó részleteiről nem volt szó.

Szabó M. István Gazdaság

Gáz van. De nem adunk többet, ukrán barátaink

Most akkor gonoszak vagyunk vagy csak racionálisak, amiért nem adunk több gázt az ukránoknak? És az mennyit számít, hogy igazából nincs is gázcsapunk Ukrajnába, csak egy cső köt össze minket, amelyen viszont orosz gáz jön, de csak addig, amíg a Gazprom azt jónak látja? Péntek reggel Orbán Viktor a sorok közt kimondta: a "winter is coming" mindent üt.

hvg.hu Itthon

Orbán: januártól jöhet a fair bankokról szóló törvény

A kormány törvényjavaslatot készít a hosszú, közép- és rövid lejáratú fogyasztói hitelekről, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő olyan problémák, mint amilyenek a devizahiteleknél voltak. Úgy tervezik, hogy a szabályozás már január elsejétől életbe lépne – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. A csütörtök este, Nyíregyházán rögzített interjúban a miniszterelnök arról is beszélt, hogy lassan eléri a hatvan százalékot a gáztározók töltöttségi szintje, és a készleteket nemsokára orosz gázzal növelik tovább. A műsorban Orbán Viktor megígérte, hogy nem lesznek megszorítások, hiába emleget mást az ellenzék. A kormányfő szerint "nem találják ténybeli alapját" annak, amit az amerikai elnök a héten a magyar civilekről állított.

hvg.hu Itthon

Orbán: Ha Mengyelejevet olvasok fel Tusnádon, annak is híre ment volna

A kiugróan jó GDP-adat birtokában Orbán Viktor optimistán nyilatkozott a Kossuth rádiónak. A mindenkori magyar miniszterelnök szerinte olyan mélyen belelát az európai politikába, hogy muszáj a tusnádfürdőihez hasonló előadásokat tartania, vállalva az ezzel járó konfliktusokat. Orbán szerint a gazdaság sikere a dolgozó magyaroknak köszönhető, és az államnak kell a munkalehetőségeket megteremtenie. Azt is elmondta, az EU-nak szakítania kellene a szankciós politikával, mert azzal most "lábon lőjük magunkat".

hvg.hu Gazdaság

Orbán: én csak egy szegény miniszterelnök vagyok

Orbán Viktor szerint nem a magyar gazdaság állapota, hanem a nemzetközi pénzmozgások irányítják a forint árfolyamát, ez pedig azt jelenti: a világgazdaság bizonytalansága és az európai gazdaság válsága sem ért még véget – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök szerint a rezsiharc színtere most Brüsszelbe tevődik át, és a következő hónapokban komolyra fog fordulni. Az alacsony közmunkabért illetően a kormányfő azt mondta: Magyarországon minden bér alacsony.

hvg.hu Itthon

Áder minél korábbra kitűzné a választásokat

Minél korábbra fogja kitűzni a jövő évi választások időpontját Áder János köztársasági elnök, aki a Kossuth Rádióban azt mondta, egy elhúzódó kampány szerinte semmiképpen sem tesz jót az országnak.

hvg.hu Itthon

Orbán: "az EP nem egy európai hely, a tények másodlagosak"

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában az árvízi védekezésről, Matolcsy tegnap bejelentett csomagjáról, a rezsicsökkentésről, az E.ON-gáztározó megvásárlásáról és Brüsszelről is beszélt, ahol "dagadt erekkel, vastag nyakkal ordibálnak liberális, baloldali és zöld képviselők".

hvg.hu Gazdaság

Orbán: holló hollónak nem vájja ki a szemét

Az IMF a bankok megszorítása helyett a lakosság terheit akarta növelni - mondta Orbán Viktor MR1-Kossuth Rádiónak adott interjújában, hozzátéve, a tárgyalások szerinte még nem zárultak le.

MTI Gazdaság

Varga Mihály: decemberben lehet fejlemény az IMF-tárgyalásokban

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió meg fogja várni a 2013. évi költségvetés elfogadását, s ezt követően, decemberben lehet újabb fejlemény a jelenlegi tárgyalási szakaszban - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

hvg.hu Gazdaság

Orbán az IMF-tárgyalásokról: sokat haladtunk előre az EU-val

Bár Orbán szerint Magyarország stabilan megáll a lábán IMF-megállapodás nélkül is, de akarunk szerződést, és közel is vagyunk hozzá. Mint a Kossuth Rádióban elmondta, az utóbbi időben az EU-s résszel tárgyaltunk, ennek a folyamatnak a része volt az országjelentés is, ezzel "sokat haladtunk előre".

hvg.hu Itthon

Jövőre az alsó középosztályt célozza Orbán

Jövőre a minimálbér és az átlagbér között kereső alsó középosztály megerősítését fogják szolgálni az újabb akciótervek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

hvg.hu Gazdaság

Újabb alapkamat-emelést valószínűsít az MNB-alelnök

Újabb jegybanki alapkamat-emelést valószínű, de azt, hogy ez milyen mértékű és milyen gyakoriságú lesz, a következő hetekben beérkező tényadatok határozzák meg - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A szakember megerősítette, hogy a hét eleji alapkamat-emelésre az inflációs folyamatok miatt volt szükség.

1 2
Kisiklott egy Budapestre tartó vonat mozdonya Romániában

Kisiklott egy Budapestre tartó vonat mozdonya Romániában

Lézerrel vakította el a pilótát, vádat emeltek ellene

Lézerrel vakította el a pilótát, vádat emeltek ellene

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

Katonai büntetőeljárás indult a megvert ezredesnő ügyében

Elveszítette az értelmét Trump Kína elleni kereskedelmi háborúja?

Elveszítette az értelmét Trump Kína elleni kereskedelmi háborúja?

Marabu FékNyúz: Fociparádé

Marabu FékNyúz: Fociparádé

Elgázoltak és cserbenhagytak egy nőt Bőcsön

Elgázoltak és cserbenhagytak egy nőt Bőcsön

Peter Handke: "Egy szót sem lehet elítélni, amit Jugoszláviáról írtam. Ez irodalom"

Peter Handke: "Egy szót sem lehet elítélni, amit Jugoszláviáról írtam. Ez irodalom"

Indulhat a mémgyár? Titokban új alkalmazást készített a Facebook

Indulhat a mémgyár? Titokban új alkalmazást készített a Facebook

Ritkaságszámba menő androidos mobilokkal erősíti kínálatát a Telenor

Ritkaságszámba menő androidos mobilokkal erősíti kínálatát a Telenor

Nyolc cégre hullott eddig a jegybanki pénzeső

Nyolc cégre hullott eddig a jegybanki pénzeső

Pikó Andrásék Józsefvárosban visszavonták az Auróra bezárásáról szóló határozatot

Pikó Andrásék Józsefvárosban visszavonták az Auróra bezárásáról szóló határozatot

A címlapról ajánljuk