hvg.hu Itthon

Rogán ügyvédje és vidéki színész a Fidesz-listán

Ha jövőre a Fidesz besöpri az adott választókerületeket, tíz olyan képviselőjelölt kerülhet a parlamentbe, akik eddig a politika megyei másod- vagy harmadosztályában játszottak. Színész, hivatalnok, teológus-polgármester, önkormányzati képviselők indulnak, egyetlen kivétel a Fidelitasból indult ügyvéd, Rogán Antal bizalmasa, akit Orbán és Kövér máris kitüntetett a figyelmével.

MTI Itthon

Kiszámolta az MSZP, mikor nem lenne esélye a Fidesznek

Nagyjából kétmillióan sosem vesznek részt a választásokon – derült ki a Policy Solutions politikai elemző intézet felméréséből, amelyet a Friedrich Ebert Alapítvánnyal közösen készített és egy konferencián ismertetett kedden. A kutatók szerint a Fideszből kiábrándultak nem a jelenlegi ellenzék pártjaira fognak szavazni. Az MSZP szerint egy 65-70 százalékos részvétel mellett a kormányoldalnak nem lenne esélye hatalmon maradni.

MTI-OS Itthon

Mesterházy: "A Fidesz röhöghet rajtunk"

Az MSZP elnöke szerint a 2014-es választás Orbán Viktorról szóló népszavazás lesz. A DK párhuzamos jelöltállításáról azt mondta: fennáll annak a veszélye, hogy jelöltjeik kiütik egymást, miközben a "Fidesz röhöghet rajtunk", de ettől "nem kerül be a DK a parlamentbe, ettől nem kerül be az LMP a parlamentbe".

M. László Ferenc Itthon

Tényleg kirobbanóan sikeres a Fidesz a fiatalok között?

Még a fideszes politikusokat is meglepte az a felmérés, mely szerint a kormánypárt toronymagasan vezet a fiatalok, különösen a 28–32 éves korosztályban. Ugyanis a Fidesznek nincs kiérlelt ifjúságpolitikája, nem kampányol a fiatalok körében, ifjúsági szervezete alig ad életjeleket magáról, politikusai koravének. A felmérések alaposabb elemzése alapján a kép összetettebb: a fiatalok nagy többsége tesz a politikára, a közvélemény-kutatásokból pedig hiányzik az a 300 ezer fiatal és középkorú, akik az elmúlt években elhagyták az országot.

MTI Itthon

Botka: az MSZP nyitva hagyja az ajtót a DK-nak

Az MSZP fenntartja megállapodási szándékát a Demokratikus Koalícióval (DK), hiszen korrekt együttműködési és választási szövetséget ajánlott a Gyurcsány Ferenc által létrehozott pártnak is, az ajánlatra a DK mondott nemet - jelentette ki Botka László, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön az MSZP békéscsabai fóruma előtt sajtótájékoztatón.

MTI/hvg.hu Itthon

Áder nem akarja, hogy más jósolgassa a választások időpontját

Miután több kormánypárti képviselő is elszólta magát, mintha tudomása volna a jövő évi választások – hivatalosan eddig nem közölt – időpontjáról, a szocialista Mesterházy Attila rákérdezett Áder János köztársasági elnöknél, hogy lehetséges-e, hogy ez az államfőt illető döntés már megszületett a Fideszben. Áder azt felelte, hogy ez egyedül hozzá tartozik, és reméli, senki nem igyekszik olyan döntéseket megelőlegezni neki, amelyhez nincs alkotmányos jogköre.

Kósa András Itthon

Botrány nélkül nem megy? – Készül az MSZP–Együtt-PM kampánystratégia

Azt szeretnék az MSZP egyéni képviselőjelöltjei, ha a párt központi kampánya lehetőleg minél kevésbé „látszana” választókörzetükben, mert a legtöbben helyben erősebbnek érzik magukat, mint a párt országos támogatottsága – derült ki a velük folytatott beszélgetéseinkből. A kampányok vezetői szerint nem lesz gond a szocialisták és az Együtt-PM üzeneteinek az összehangolásából, ugyanakkor van, aki még az MSZP-ben is hiányolja a „mesét”, azt a narratívát, amit a választóiknak elmondhatnak a baloldalon. Indul a kampány – cikksorozatunk második részét olvashatják.

MTI/hvg.hu Itthon

Törvényes lesz a szavazók szállítása, ha nem busszal csinálják

"A választópolgárok szabad döntésén alapuló joggyakorlásra" hivatkozik az a módosító javaslat, amely legalizálná a szavazók szállítását. Ezt korábban a választási eljárási törvény kifejezetten tiltotta, mégis viszonylag széles körben elterjedt volt. A kormánypárti többség most úgy gondolja, csak a buszoztatást és a szállítási lehetőség nyilvános hirdetését kell kifejezetten megtiltani, minden más mehet.

MLF Itthon

Rettegnek a bakiktól, vaskézzel irányítják a Fidesz kampányát

Bűnnek számít a legkisebb hiba is: ez lett a formálódó kampánystratégia alapelve a Fideszben. A szervezet ezért szigorú felügyelet alatt fog működni, a központ minden egyes jelöltön rajta tartja a szemét, nehogy olyan botrányok robbanjanak ki, mint legutóbb Szombathelyen vagy Zuglóban. Cserében Orbán Viktor a hátán viszi majd a kampányt, ha kell, többször is körbejárja az országot. Indul a kampány, cikksorozatunk első részét olvashatják.

MTI Itthon

Máris elment egymilliárd forint a 2014-es választásokra

550 millió forintnál is több jutott a verseny nélkül kiválasztott beszállítóknak. Két, közbeszerzés alól mentesített beruházásra – köztük egy 230 millió forint értékűre – pedig még sort sem kerítettek – írta a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

2014-es választások: a csepeli polgármester is tudja

Orbán Viktor és Seszták Miklós után újabb kormánypárti képviselő nyilatkozatából derült ki, hogy annak ellenére tudja a jövő évi választások időpontját, hogy az államfő azt még ki sem tűzte.

MTI Itthon

Nem kérnek Pintér testőreiből az ellenzéki vezetők

Schiffer András nem tartja ördögtől valónak, hogy állami testőrök vigyázzanak az ellenzéki vezetőkre, de akárcsak a többi ellenzéki párt feje, ő sem él a belügyminiszter által felajánlott személyi védelmi lehetőséggel.

MTI Itthon

Vona: Nem lehet más célunk, mint a győzelem

A Jobbik olyan párt, amely már 2010-ben is majdnem egymillió ember támogatását szerezte meg, így nem tűzhet ki kisebb célt, mint a győzelmet - jelentette ki a szervezet elnöke győri sajtótájékoztatóján.

1 2 3 4 5 6 7
20
András herceg a nőre nem emlékszik, más részletekre viszont nagyon is

András herceg a nőre nem emlékszik, más részletekre viszont nagyon is

Rájöttek, hogy lehet elsüllyeszthetetlenné tenni a hajókat

Rájöttek, hogy lehet elsüllyeszthetetlenné tenni a hajókat

És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

Podcast: Elon Musk a sci-fiből csinált valóságot

Podcast: Elon Musk a sci-fiből csinált valóságot

A kínaiak szerint is átnevelő táborok az átnevelő táborok

A kínaiak szerint is átnevelő táborok az átnevelő táborok

Timothée Chalamet tökéletes kiejtéssel mondja azt, hogy Szilvásvárad

Timothée Chalamet tökéletes kiejtéssel mondja azt, hogy Szilvásvárad

Harminc medvét kellene örökbe fogadni egy krími vadasparkból

Harminc medvét kellene örökbe fogadni egy krími vadasparkból

A német koalíció próbája volt az alapnyugdíj

A német koalíció próbája volt az alapnyugdíj

Felfújható mellel tiltakoztak a Facebook ellen

Felfújható mellel tiltakoztak a Facebook ellen

Visszavonul vetélytársai territóriumáról a Microsoft

Visszavonul vetélytársai territóriumáról a Microsoft

Így néz ki a világ első vaginamúzeuma

Így néz ki a világ első vaginamúzeuma

A címlapról ajánljuk