Hercsel Adél Élet+Stílus

Orvos voltam Afrikában, de visszamegyek, mert függő vagyok

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok - mondják a fekete földrészt megjárt magyar orvosok, akik azt vallják, legalább annyit kapnak az ugandai, a malawi vagy épp a kongói betegektől, mint amennyit ők adtak nekik. A mostoha körülmények ellenére ezért is érzik úgy, hogy Afrika függőséget okoz. Több hónapot kint dolgozó doktornőkkel beszélgettünk.

hvg.hu Világ

Véres népirtásért készül bocsánatot kérni Németország

A 20. század elején két afrikai törzset semmisített meg a Német Császárszág, miután földjeiket, munkaerejüket maximálisan kihasználták. A túlélőket koncentrációs táborokban sanyargatták. Németország most készen áll a bocsánatkérésre.

hvg.hu Gazdaság

Így még nem látta Afrikát - térkép

Egy térképen Afrika összes országa a legjellemzőbb nyersanyaglelőhelyek szerint. Aranyból és gyémántból is jól áll még a földrész, de van, ahol ennek ellenére is az esőerdőket vágják ki inkább.

Gazdaság

Interjúban dicsekedett a pénzével, a válóperében erre fázhat rá

Néhány éve, a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva nem utasította el azt a megszólítást, hogy ő Afrika legfiatalabb milliárdosa. A 35 éves Ashis Thakkar most már bánja a dolgot, mert válófélben levő neje épp erre hivatkozva kér tőle lényegesen többet, mint amennyit ő adni akar.

hvg.hu Gazdaság

Új gyarmatosító vagy jótevő? A Facebook Afrikában

Ingyenes internetet ígér mindenkinek Afrikában a Facebook. Afrika háztartásainak háromnegyede nem kapcsolódik az internethez. Ezen kíván változtatni a Facebook milliárdos főnöke. Mark Zuckerberg alapvető emberi jognak tekinti a hozzáférést az internethez.

MTI Világ

Egy bíró is rábólintott a melegeket megalázó procedúrára Kenyában

Semmi kivetnivalót nem talált csütörtöki ítéletében egy kenyai bíró abban, hogy végbélvizsgálatot, valamint HIV- és hepatitisztesztet végezzenek el egy gyanúsított szexuális orientációjának megállapítására. Az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat bűncselekménynek számít Kenyában.

Bihari Ádám - Windisch Judit Itthon

Pécsre ömlött az MNB-alapítványok pénze

A jegybanki alapítványok közül a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) több millió forintot költött kutatási projektekre, tanulmányutakra. Kiderül-e, hogyan alakul a könyvtárszektor Kelet-Afrikában 1,5 millióért? Miről szól egy publikáló első cikke 75 ezer forintért, ha végül meg sem jelent? Mi köti össze az egyetemi tanárokat a könyveiket kiadó cégekkel? A válaszok Pécs felé mutatnak. De nem csak pécsieknek és nem csak Afrikával foglalkozóknak jutott a PAGEO-tól, és nem csak ez az egy jegybanki alapítvány támogatott Afrika-kutatásokat.

MTI Világ

Hidat építenek Afrika és Ázsia között

Szaúd-Arábia és Egyiptom megállapodott abban, hogy hidat építenek a két ország között a Vörös-tengeren át – jelentette be pénteken a hivatalos látogatáson Kairóban tartózkodó Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk