MTI Világ

Betiltották a burkát Csádban

A csádi kormány biztonsági okokra hivatkozva betiltotta az egész testet és arcot eltakaró muzulmán női viseletet, a burkát, két nappal azután, hogy hétfőn N'Djamenában 33 ember halálát okozta egy kettős öngyilkos merénylet.

MTI Itthon

Öt új nagykövetséget nyitunk Dél-Amerikában és Afrikában

Magyarország két új nagykövetséget nyit Kolumbiában és Peruban, és hármat Angolában, Etiópiában és Ghánában. Emellett a jelenlegi 57-ről 68-ra növelnék a Magyarországot képviselő tiszteletbeli konzuloknak a számát Latin-Amerikában és Fekete-Afrikában.

Keller-Alánt Ákos Gazdaság

Cseresznye helyett pirula és gigabyte

A keleti nyitás egyelőre kudarcnak tűnik, de máris itt a déli. A legjövedelmezőbb üzletekhez azonban a magyar cégek nem férnek hozzá Afrikában, ahol egyébként csúszópénz nélkül nehezen lehet boldogulni, de tudni kell azt is, kit kell megkenni. Brazília és Chile sokkal rendezettebb országoknak számítanak, vannak már ott magyar cégek, amelyek megtalálták számításukat. De miben lehet keresnivalónk?

MTI Instant tudomány

Ősszel jöhet a malária elleni oltás

Októbertől engedélyezhetik az illetékes nemzetközi szervek a világ első maláriaellenes oltóanyagának széles körű alkalmazását Afrikában, azt követően, hogy a klinikai próbák utolsó fázisa bebizonyította, a szer négy évre részleges védelmet nyújt gyermekeknek.

MTI Világ

Új erőre kapott az ebola?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint az elmúlt hetekben megállt az ebolafertőzések csökkenése az érintett országokban.

hvg.hu Itthon

Kiderült, miért hívogatnak magyar számokat Afrikából

Rendszeresen csörgetik a magyar számokat különös előhívójú számok – ezek a hívások Afrikából érkeznek, ahol csalók a mobilhívások rendszerén próbálnak nyerészkedni, azt akarják elérni, hogy visszahívják őket.

MTI Gazdaság

Szijjártó meghirdette a déli nyitást

Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.

MTI Világ

Alig jutnak el az ebola elleni küzdelemre adott adományok a célba

Bár az ebola elleni küzdelemre az adományozók csaknem 2,9 milliárd dollárt ajánlottak fel 2014 végéig, eddig az időpontig ennek az összegnek csak mintegy 40 százaléka jutott el a járvány sújtotta nyugat-afrikai célországokhoz – állapították meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) által felkért szakértők.

MTI Világ

A kameruni hadsereg lecsapott a Boko Haramra

A kameruni hadsereg lecsapott a Nigériából kiindulva "államot" építő Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezetre, és több mint száz tagját megölte, kétszázat pedig foglyul ejtett - közölték szombaton katonai források Yaoundéban.

T.S. Gasztro

Árverezik a legjobb séfek menüit

Francesco Bottura, Thomas Keller, Luis Aduriz, Helena Rizzo, Gaston Acurio és más, hasonlóan világhírű séfek hétfőtől az eBay-en. Akinek van minimum 100 fontja, kezdheti a licitet receptjeikre.

1
4 5 6 7 8
20
A címlapról ajánljuk