hvg.hu Ingatlan

Hatalmas arab és afrikai bizniszbe kezd a TriGránit

A Trigranit Management Zrt. (TGM) közös vállalatot hoz létre a Design International (DI) cégcsoport és a MultiCapital részvételével, aminek keretében a DI Leasing-gel (DIL) együttműködve Észak Afrikában új lízingmandátumok elnyerésén dolgoznak. Az együttműködés további célja egyedülálló kereskedelmi komplexumok fejlesztése és bérbeadása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

Világ

A Boko Haram ellen szövetkezik öt ország

Közös zászlóaljat és parancsnoki központot hoz létre öt nyugat-afrikai ország a Boko Haram ellen, miután a szélsőséges iszlamista szervezet már Nigéria határain túl is veszélyt jelent.

MTI Világ

Lassult az ebolajárvány terjedése

Már a második hete csökkent az újonnan regisztrált ebolás megbetegedések száma Nyugat-Afrikában, de a hivatalos adatok valószínűleg alacsonyabbak a valósaknál, és a járvány ellen küzdő hatóságoknak és szerveteknek továbbra sem sikerült úrrá lenniük a helyzeten – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán.

MTI Világ

Már 2900-an haltak meg ebolában Afrikában

Elérte a 2900-at az ebola vérzéses láz halálos áldozatainak a száma Nyugat-Afrikában, ahol eddig több mint hatezren kapták el a súlyos betegséget - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön, a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatokat ismertetve.

hvg.hu Világ

Túl kicsi az óvszer az ugandai férfiaknak

Az afrikai országban ismét előretörni látszik az AIDS: a lakosság 7,2 százaléka HIV-fertőzött. Komoly probléma, hogy sok férfinak túl kicsi az óvszer, és használat közben kidurran. Ugandai politikusok felemelték a szavukat az ügyben.

MTI Instant tudomány

Így alakult ki a Szahara

A feltételezettnél sokkal korábban, hétmillió évvel ezelőtt, a Tethys-óceán zsugorodásával kezdődött Észak-Afrika elsivatagosodása, s alakult ki a Szahara - erre a következtetésre jutottak norvég, francia és kínai kutatók.

MTI Világ

2400-an haltak már meg az ebolától

Nyugat-Afrikában már közel 4800-an kapták el az ebolát, és az áldozatok fele bele is halt a járványba - mondta a WHO igazgatója pénteken.

MTI Világ

Úgy terjed az ebola Libériában, mint az erdőtűz

Az ebolajárvány Libéria nemzeti fennmaradását fenyegeti – erre figyelmeztetett kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában a nyugat-afrikai ország védelmi minisztere. Brownie Samukai azt mondta, hogy a betegség "úgy terjed, mint az erdőtűz, mindent elpusztítva, ami az útjába kerül". Libériának "nincs megfelelő infrastruktúrája, szállítási kapacitása, szaktudása és pénzügyi forrása ahhoz, hogy hatékonyan szembeszálljon a járvánnyal" – tette hozzá.

MTI Világ

"Mandínerből" is öl az ebola

Gyógyítható betegségekben is egyre többen halnak meg amiatt, hogy az ebola sújtotta országokban minden orvosi kapacitást a járvány megfékezésére fordítanak.

MTI Világ

Boko Haram-tagokat ölt meg a kameruni hadsereg

A kameruni hadsereg az országba betörő Boko Haram nigériai terrorszervezet közel harminc tagjával végzett az utóbbi napokban - közölte szerdán a kameruni közszolgálati rádió.

1
5 6 7 8 9
20

A címlapról ajánljuk