#Atkári János

Balla Györgyi Gazdaság

Kilencszáz embernek fog fájni a józsefvárosi polgármester új intézkedése

Az első polgármesteri ígéretet, hogy november 15-ig ne legyenek kilakoltatások, egy eset kivételével sikerült megvalósítania Pikó Andrásnak, aki most szembesült azzal, hogy a kerületben minden évben, minden közalkalmazott 13. havi fizetést kapott. Ettől az évtől kezdve azonban ez is másként lesz. Itt is, akárcsak a fővárosi önkormányzat cégeinél, feltűnt Atkári János. Interjú.

Dercsényi Dávid Itthon

Már Falus Ferenc is bedobta azt, amit most Orbán és Tarlós megvalósít

Amíg nincs önkormányzatiság, addig nincs értelme arról beszélni, hogyan működjön a Budapesti Közfejlesztési Tanács - mindezt Tarlós István egykori pénzügyi főtanácsadója nyilatkozta a hvg.hu-nak. Atkári János, aki korábban Demszky Gábor főpolgármester-helyettese is volt, azt mondta: tanácsrendszer van a szó pártállami értelmében. A jelenlegi főpolgármester azonban optimista. Ennek egyik oka az lehet, hogy a héten 1100 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztésről állapodott a kormányfővel.

Dercsényi Dávid Itthon

Másfél millió emberrel babrálhat ki csúnyán az új BKV-törvény

Megugró jegyárak, jelentős dugódíj, éves regisztrációs díj az ingyen utazóknak, kisebb szociális ellátás – a csecsemőtől az aggastyánig az összes korosztály ráfaraghat a minap csendben elfogadott, a BKV finanszírozását a fővárosra lőcsölő salátatörvényre.

Bogár Zsolt - Szabó M. István Gazdaság

Tarlós háborúja a Suezzel: a vízmű visszakerül, de nincs diadal

Megkapta a felhatalmazást a Fővárosi Közgyűléstől Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőinek kivásárlására. Arra a kérdésre, hogy miért kell a szerződés lejárta előtt kiszorítani a kisebbségi tulajdonost lényegében annyi pénzért, mint amennyit ez idő alatt tisztán keresett volna, nincs válasz.

hvg.hu Itthon

Mitnyan, Ráday, Liebmann, Atkári: 42 tanácsadót jutalmazott a Városháza

Egy a hvg.hu-hoz került lista szerint 2011. december elsején 42 tanácsadó kapott jutalmat a Főpolgármesteri Hivatalnál több mint 30 millió forint értékben. Köztük volt az azóta távozó Atkári János pénzügyi tanácsadó, Mitnyan György egykori polgármester, illetve a városházi korrupciós ügyekről könyvet író Schmidt Gábor.

hvg.hu Itthon

Atkári: Orbán megengedhetetlen nyegleséggel kezeli a BKV-t

Elképzelhetőnek tartja a BKV csődjét Atkári János volt főpolgármesteri tanácsadó, aki a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt a közlekedési vállalat helyzetéről és megoldási lehetőségeiről. Mint mondta, a kormányzat és Orbán Viktor szerinte felületesen és hozzáértés nélkül kezeli a kérdést, pedig a BKV csődje az EU-s pénzeket és az IMF-hitelt is veszélybe sodorhatja.

MTI Itthon

Vasárnapi Hírek - Atkári: Budapesttől kevesebbet kellene elvenni

Atkári János szerint Budapestet nem támogatnia kellene az államnak, hanem inkább valamivel kevesebbet kellene elvenni tőle. A főpolgármester távozó pénzügyi tanácsadója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, "megfeneklett" a főváros annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban mindent megtett, amit a jogszabályok megengedtek, hogy ezt elkerülje.

MTI Itthon

Tarlós: valószínűtlen a BKV államosítása

Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - mondta Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán. A városvezető felidézte, hogy többször is elmondta: ha változatlan feltételekkel, ilyen örökséggel és ilyen adottságokkal bárki átveszi a BKV-t, akkor "bennünk a legkészségesebb partnerre talál, hogy átadjuk, és megmutathassa valaki, hogy mit tud produkálni ilyen helyzetben".

MTI Itthon

Népszava: Atkári a BKV miatt hagyhatta ott Tarlóst

A Népszava értesülései szerint összefügg a BKV finanszírozási problémájával a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának távozása. A napilap szerint a kormány szerdai ülésén szóba kerül a BKV megmentését is taglaló javaslatcsomag.

MTI Itthon

Atkári otthagyja Tarlóst

Február 1-jei hatállyal, közös megegyezéssel megszűnik Atkári János tanácsadói munkaviszonya a Főpolgármesteri Hivatalban.

hvg.hu Itthon

Atkári: lesz mentőöv a BKV-nak

Még nem egyértelmű, mikor érkezik a mentőöv a BKV-nak, és így megelőzhető-e egy rendkívüli következményekkel járó láncreakció, de kap segítséget a főváros - mondta Atkári János, Tarlós István főtanácsadója a Magyar Rádióban.

MTI Itthon

Atkári: súlyosabb a helyzet, mint a Moody's mutatta

Ha nagyon rövid időn belül nem oldódik meg a BKV válsága, akkor csődbe megy a cég, ami magával rántja a 4-es metrót, az pedig Budapestet és ez még csak a lánc eleje – mondta Atkári János, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója a Népszabadság szerdai számában. Atkári azt is elmondta, hogy a Budapestet is leminősítő Moody's beszámolójából nem is látszik, mennyire súlyos a város helyzete.

hvg.hu Itthon

Atkári: "nem indulhat eljárás Demszky ellen"

A volt főpolgármester egykori helyettese szerint a Fővárosi Vízművek és Csatornázási művek privatizációja tiszta volt. A Fővárosi Főügyészség szerint ebben az esetben nincs elévülés, ezért folyik a nyomozás.

hvg.hu Itthon

Atkári a BKV-ügyről: Mesterházy cicázott Demszkyvel

Budapest volt főpolgármester-helyettese szerint abból lehet következtetni arra, hogy Mesterházy Ernő a körúti villamosok beszerzésekor a Siemensért lobbizott, hogy a másik két pályázót megpróbálta befeketíteni – derül ki Atkári Jánosnak a BKV-nyomozás során tett és a hvg.hu birtokába jutott vallomásából.

Pelle János Vélemény

Atkári János a Városháza „hadiköltségvetéséről”

A február utolsó hetében elfogadott, 2011 évi fővárosi költségvetés, és az ehhez kapcsolódó racionalizálási és takarékossági intézkedések kidolgozásában jelentős szerep jutott Atkári Jánosnak, Tarlós István főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának, Demszky Gábor volt helyettesének.

1 2
Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Éjjel újra fagyhat, de addig mindenhol süt még kicsit a nap

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Ezekkel a számokkal nyerhetett majdnem kétmilliárdot a lottón

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

A címlapról ajánljuk