Windisch Judit Itthon

A tábor, ahol szupererőt kapnak a gyerekek

A beteg gyerekek végre gyerekek lehetnek – erről szól a 15 éves Bátor Tábor, amely idén közel ezer táborozót fogad Hatvanban. Itt senkit nem gúnyolnak amiatt, mert más, és sokan olyan önbizalomfröccsel távoznak, ami a hétköznapokban is végigkíséri őket.

Zalavári Noémi Itthon

„Ők lettek a család, ahol meghalt egy gyermek”

Ha egy gyermek gyógyíthatatlan betegségben szenved, a haldoklás folyamata alatt több olyan lehetőség is van, melyek megpróbálják megkönnyíteni az utolsó időszakot. A Bátor Tábor Alapítvány, amely közel 10 éve szervez daganatos és krónikus betegséggel kezelt gyermekek számára élményterápiás táborokat, úgy látta, hogy szükség van olyan programra is, amely a gyász feldolgozásában nyújt segítséget az itt maradt családtagok számára. Ebből született a Lélekmadár tábor ötlete.

hvg.hu Kult

Beteg gyerekekért futnak a zenészek

Több hazai zenekar is összefogott, hogy június 15-én - sok más adománygyűjtővel együtt – futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábort támogassák.

Neuberger Eszter Itthon

Sok vesztese lesz a Gyermekrák-botránynak

Május 20-ig gyűjthetik a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásait a magyarországi civil szervezetek, alapítványok. A tavaly decemberben a Gyermekrák Alapítvány körül kirobbant botránynak akár érezhető negatív hatása is lehet a többi adománygyűjtő szervezetre, akik most összezárnak, és igyekeznek működésüket átláthatóbbá tenni. Közben szigorodtak az adományok elköltésére vonatkozó szabályok.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Már ötezren vannak a legbátrabbak közt – Nagyítás-fotógaléria

Július közepén fogadta ötezredik táborozóját a Bátor Tábor Alapítvány. A 2001-ben még 70 fővel, nyári élményterápiás táborként induló kezdeményezés évről évre sikerrel vette a kihívásokat. A daganatos, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladással (JIA) kezelt gyermekek a táborban olyan tevékenységeket próbálhatnak ki, amelyekre betegségük miatt máshol nincs lehetőségük.


A címlapról ajánljuk