hvg.hu Itthon

Fotó: Kövér László kinevezte Balog Zoltánt miniszterré

Az államfői feladat- és hatásköröket gyakorló Kövér László házelnök – a miniszterelnök javaslatára – szerdán átadta a miniszteri kinevezést Balog Zoltánnak, aki május 14-ei hatállyal az emberi erőforrások minisztere.

M. László Ferenc Itthon

Orbán figyelmetlensége miatt csúszik a kormányátalakítás

A kabineten belüli feszültségek és nézeteltérések lassítják a tervezett kormányátalakítást, pedig Orbán Viktor már hetekkel ezelőtt le akarta zárni a hivatalokat bizonytalanságban tartó, a munkát bénító átszervezést. Az átalakításnak betett Schmitt Pál váratlan lemondása és az államfőjelölés körüli huzavona is, ami felkészületlenül érte a miniszerelnök-pártelnököt. Orbán a politikai kormányzást erőlteti, mert úgy látja, hogy a ciklus feléhez közeledve kicsúsznak az időből és még rengeteg teendő vár a kabinetre.

hvg.hu/MTI Itthon

Az oktatási bizottság támogatja Balog Zoltánt

Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága támogatja Balog Zoltán miniszterjelöltségét a május 14-től felálló Emberi Erőforrások Minisztériuma - korábban Nemzeti Erőforrás Minisztérium - tárca élére.

MTI Sport

Három évfolyamon vezetnék be a mindennapos tesit ősztől

A mindennapos testnevelés bevezetését és a sport integráló erejét emelte ki az Országgyűlés sport- és turizmusbizottsága előtt megtartott keddi meghallgatásán Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) miniszterjelöltje.

MTI Itthon

Balog szerint nem kerül sokba a Nefmi átnevezése

Lényeges személyi változásokat és strukturális átalakításokat tervez Balog Zoltán leendő tárcavezető a majdani Emberi Erőforrások Minisztériumában. Erről a miniszterjelölt beszélt meghallgatásán az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága előtt hétfőn.

hvg.hu/MTI Itthon

Balog: nem minden család méltó a család elnevezésre

Két új államtitkárság kerül át Balog Zoltán irányítása alatt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumához. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságot továbbra is Balog vezeti majd - hangzott el az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának hétfői ülésén, ahol meghallgatták a leendő minisztert.

MTI Itthon

MSZP: Balog vonja vissza Réthelyi törvényét

Az MSZP azt követeli Balog Zoltán leendő erőforrás minisztertől, hogy első intézkedései között vonja vissza a még elődje, Réthelyi Miklós által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt, és szerezzen pénzt az egészségügyi dolgozók béremeléséhez - mondta Kökény Mihály, az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Balog döntött: átkeresztelik a Nefmit

Május 14-től Emberi Erőforrások Minisztériumává nevezik át a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát - az erről szóló törvényjavaslatot péntek délután nyújtotta be a kormány a parlamentnek.

MTI Itthon

Réthelyi: Balog dönt majd a minisztérium új nevéről

Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium leendő vezetője dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát - mondta Réthelyi Miklós előző nap lemondott nemzetierőforrás-miniszter pénteken a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában.

M. László Ferenc Itthon

Orbán egykori lelkésze és feltétlen híve örökli a legnagyobb minisztériumot

Feltétlen híve Orbán Viktornak, konfliktuskerülő politikus, aki régóta pályázik a miniszteri székre. Pedig néhány évvel ezelőtt még a tibetiek jogaiért küzdött, szembeszállt az egyháza MIÉP-es szárnyával, követelte az ügynökmúlt feltárását, harcolt a pártállami rendszer lebontásáért és azt hangoztatta, hogy a magyaroknak „nem fáj” eléggé a romák kiszolgáltatottsága. Balog Zoltán fordulatokban gazdag pályaképe.

MTI/Index Itthon

Index: már holnap távozik Orbán egyik minisztere

Már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén – írja több kormányzati forrásra hivatkozva az Index internetes portál kedd hajnalban.

MTI / hvg.hu Kult

A Balog-államtitkárság magyarázkodik a Berlinalén osztogatott brosúra miatt

A Magyarországon elkövetett romagyilkosságok hátteréről akart információt nyújtani a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amikor a filmkészítők tudta nélkül szórólapokat osztott szét a berlini filmfesztiválon szereplő Csak a szél című Fliegauf Bence-film bemutatóját követően. A filmet Ezüst Medve-díjjal tüntette ki a zsűri, ám a KIM akcióját a helyszíni beszámolók szerint értetlenség övezte. A tárca ezt így értékeli: "Megértjük azok csalódottságát, akik azt várták, hogy a Fliegauf-film kapcsán újra lerasszistázzák majd Magyarországot".

MTI Itthon

"A kormány kitette a szennyes ruhát az ablakba"

Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 ország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.

M. László Ferenc Itthon

Kövér váratlan ötletei újraírják a választójog szabályait

Több ponton is módosítaná a pártja által benyújtott választójogi törvénytervezetet Kövér László. A Fidesz jelöltállításért is felelős választmányi elnöke külön választókerületet alakítana a határon túli magyarok számára, akik így egyéni képviselőket is küldhetnének a parlamentbe, nem csak a pártokra voksolhatnának. Kövér javaslata ugyanakkor arra kényszerítené a 13 hazai kisebbséget, hogy egyezzenek ki, és állítsanak közös listát.

MTI Itthon

Balog: "Mi is tudjuk, hogy ez egy nagyon kockázatos kísérlet"

Magyarországon 750 ezer roma van, és 1,2 millió ember él mélyszegénységben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balog Zoltán. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hozzátette: a Türr István Képző és Kutató Intézet azért jött létre, hogy segítsen az ilyen körülmények között élőknek.

hvg.hu Itthon

Balog: nem pénzt adunk a rászorulóknak

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hangsúlyozta: nem pénzt adnak a rászorulóknak, hanem abban szeretnének segíteni, hogy a programok révén önmagukon tudjanak segíteni az emberek.

MTI Itthon

Keresztény roma szakkollégiumokkal a kirekesztés ellen

A leendő roma értelmiség legyen tudatában a jogainak, és legyen meg benne az öntudat, hogy saját magán múlik, mi lesz belőle - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szombaton Esztergomban egy konferencián.

1
42 43 44 45 46 47 48
És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

És akkor megtudtuk, hogyan köt bele Karácsonyba az Orbán-kormány

Lázár János virágot vitt Horthy sírjára

Lázár János virágot vitt Horthy sírjára

Amikor Freddie Mercury és Mick Jagger hangja töltötte meg a Népstadiont

Amikor Freddie Mercury és Mick Jagger hangja töltötte meg a Népstadiont

Magyarország kikapott Uruguaytól a Puskás nyitómeccsén

Magyarország kikapott Uruguaytól a Puskás nyitómeccsén

Lilában vagy aranyban is lehetne? Megfesti az AirPods Prókat egy cég

Lilában vagy aranyban is lehetne? Megfesti az AirPods Prókat egy cég

Ukrajna nem törli el a nyelvtörvényt

Ukrajna nem törli el a nyelvtörvényt

Súlyos sérültje van egy szarvasi balesetnek

Súlyos sérültje van egy szarvasi balesetnek

Több mint 100 ezer bankszámla maradt zárolva

Több mint 100 ezer bankszámla maradt zárolva

Rejtély, hogy mi történik az oxigénnel a Marson

Rejtély, hogy mi történik az oxigénnel a Marson

Az Emmi szerint nem kell bezárni a Waldorf iskolákat

Az Emmi szerint nem kell bezárni a Waldorf iskolákat

Annyira szennyezett a levegő Indiában, hogy az emberek már fizetnek is a tisztáért

Annyira szennyezett a levegő Indiában, hogy az emberek már fizetnek is a tisztáért

A címlapról ajánljuk