Balkányi Nóra Kult

Közel 300 oldalas FBI-aktája volt John Lennonnak

Október 9-én lenne 75 éves John Lennon, akiről vaskos aktát vezetett az FBI, noha ez a tény önmagában még nem jelenti azt, hogy valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelentett volna az USA-ra. Mi vezetett az örök cinikus beatle politikai aktivizmusához és hetvenes évek eleji megfigyeléséhez?

Németh Róbert Kult

75 éves lenne John Lennon - újrahallgattuk a lemezeit

Október 9-én lenne 75 éves John Lennon. A Beatles tagjai együtt voltak a legjobbak, a zenekar feloszlása körül, majd azt követően megjelent szólólemezeik egyike sem jutott fel a közös albumok magasságába. A Lennon-életmű azonban kifejezetten gazdag és izgalmas, érdemes újrahallgatni.

hvg.hu Kult

Ilyen volt Ringo Starr a Beatles nélkül

Tegnap ünnepelte 75. születésnapját a Beatles egykori dobosa. Az alábbi klipen azt mutatjuk be, hogy szól a többi hangszer nélkül a dob a kezei alatt. Talán fel sem tűnt eddig, milyen fontos része egy ilyen slágernek a pontos ritmusalap, úgyhogy érdemes a teljes dalt is meghallgatni.

hvg.hu Kult

A hiphop vagy a Beatles a király?

A hiphop komolyabb hatással volt a könnyűzenére, mint a Beatles és a Stones, adja hírül a Guardian. Persze, hogy brit tudósok vizsgálták ezt a kérdést is, és persze, hogy sokan vitatják a kijelentést.

hvg.hu Kult

"A Let It Be egy kupac szemét"

A Beatles egykori hangmérnöke, Glyn Johns a New York Timesnak beszélt a Fab Four zűrös búcsúlemezéről.

Stemler Miklós Itthon

Nincs messze az idő, amikor újraírjuk magunkat

A genetika terén lezajlott forradalomhoz mérhető az agykutatás fejlődése, amely révén ma már egy gomb megnyomásával ki tudjuk kapcsolni a Parkinson-kórt, tünetmentesíteni tudunk súlyos epilepsziás rohamokat – és mindez csupán a kezdet. Tudja, mi az a neuromarketing? És azt, hogy mindezt jelentős részben a The Beatlesnek köszönhetjük? Dóczi Tamással, a Nemzeti Agykutató Program egyik vezetőjével beszélgettünk.

MTI Shake

Elárverezik a magnót, ami sokat hozott a Beatlesnek - fotó

Legalább 6000 dollárért találhat gazdára a dallasi Heritage aukciósház decemberi árverésén egy hordozható magnó, amellyel a Beatles 1962-es fellépését rögzítették a hamburgi Star Clubban. A hanganyagból készült a zenekar első élő albuma a Live! At The Star-Club, Hamburg, Germany címmel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk