NR Kult

Itt a leggazdagabb brit zenész új dala

Az New című szám a hat év után első, új dalokat tartalmazó Paul McCartney-szólólemez előfutára. Az ex-Beatle nem okoz meglepetést: a szám pont olyan, mintha egy megtalált Beatles-dal lenne.

hvg.hu Kult

Bécsbe kell menni Meccaért

Az egyenlők közül a legnagyobb, a Beatles agya, lelke és szíve útra kel. Elmegy oda is, ahol eddig még soha nem járt, de Bécs közelebb van, mint Varsó.

MTI Kult

Meghalt a Beatles egyik felfedezője

Meghalt Tony Sheridan brit zenész, aki a Beatles pályafutásának kezdetén, 1961-ben Hamburgban az első lemezfelvételt készítette a liverpooli zenekar közreműködésével. A gitáros-énekest 72 éves korában szombaton németországi otthonában érte a halál.

T.S. Kult

Alessandro atya mindenkit lenyomott

A brit komolyzenei sikerlisták élére került egy olasz pap albuma, amelyen operaáriákat, egyházi- és modern dalokat ad elő. A szerzetes énektudását a U2 producere, Mike Hedges fedezte fel.

MTI Shake

Elárverezik John Lennon levelét

Egy Los Angeles-i aukciós ház december 18-i árverésén licitálhatnak az érdeklődők a kézzel írt levélre, amelyben az egykori Beatles-tag közös zenekar alapítását javasolja Eric Claptonnak.

hvg.hu Világ

Videó: Paul McCartney Obama nevét ordítja

A Beatles élő legendája zenekara tagjaival együtt biztat minden amerikait arra, hogy Barack Obamára szavazzon. A videót november 5-én, az amerikai elnökválasztási kampány utolsó pillanatában tették közzé.

MTI Kult

Elton John mindenkit lenyomott a brit slágerlistákon

Elton John 1997-es dupla kislemeze, a Candle In The Wind és a Something About The Way You Look Tonight című dalokat tartalmazó korong lett minden idők legtöbb példányban elkelt kislemeze az Egyesült Királyságban.

Autó

Gazdát keres Paul McCartney 1964-es Aston Martinja - fotók

Hangolhatnak az autógyűjtők, különösen azok, akik Beatles-fanatikusok is: október 31-én, Londonban, az RM Auctions-nél kalapács alá kerül egy különleges, 1964-es évjáratú Aston Martin DB5-ös, amelynek első gazdája Paul McCartney volt.

MTI Kult

Ez lett a britek kedvenc Beatles-dala

A Hey Jude a britek kedvence az első kislemezét - a Love Me Do címűt - 50 évvel ezelőtt, 1962. október 5-én megjelentető Beatles teljes katalógusából a BBC által rendezett szavazás szerint.

MTI Shake

1600-an énekelték egyszerre a Love Me Do-t

Több mint 1600 Beatles-rajongó gyűlt össze pénteken Liverpoolban, hogy a híres gombafejűek első, pontosan fél évszázaddal ezelőtt megjelent Love Me Do című slágerét dalolva döntsék meg a kórusban éneklés világrekordját.

hvg.hu Sport

Videó: Beatlest énekelt 80 ezer ember az Olimpiai Stadionban

Fergeteges a hangulat a londoni olimpián. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a videó, amelyben a nézők együtt éneklik a Beatles: All you need is love című slágerét az Olimpiai Stadionban. Nagy élmény lehetett a jelenlévőknek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk