hvg.hu Gazdaság

Simicskátlanítást hajtottak végre a Fashion Street urán

Az Origo úgy tudja, csütörtökön az V. kerületi önkormányzat felbontotta Csipak Péter cégével a Fashion Streetre vonatkozó közterület-használati szerződést. Csipakkal 2058-ig(!) szerződött a kerület, de a kerületi kormánypártiak és LMP-sek megszavazták a szerződés felbontását.

hvg.hu Itthon

Eltüntetik a pécsi belváros büszkeségeit csúfító dzsumbujt

Már évtizedekkel ezelőtt le akarták bontani Pécs belvárosában a Tudásközponttal és a Kodály Központtal szemben lévő lerobbant házsort, de csak most fogtak hozzá a munkához. Az ott lévő lakásokat gyakran foglalták el hajléktalanok. Azt nem tudni, mit akarnak majd kezdeni a megtisztított területtel – derül ki a szerdai Népszabadságból.

hvg.hu Vállalkozás

Visszakérheti az EU a belvárosra adott milliárdokat

Az EU vizsgálja, hogy megfelelően költötték-e el a Budapest Szíve nevű programhoz adott uniós milliárdokat. Elképzelhető, hogy végül visszakövetelik a pénzt, ha szabálytalanságot állapítanak meg. Az ügyben uniós jelzésekre Magyarországon is indult vizsgálat, de a majdnem egy éve tartó nyomozásnak egyelőre nincs gyanúsítottja – írja a VS.hu.

MTI Itthon

Már nem tüntetnek a taxisok, újra járható a belváros

Befejezték demonstrációjukat a taxisok csütörtök délután két órakor Budapest belvárosában. Az Uber ellen tiltakozó személyszállítók elhagyták a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződését, így megszűnt a forgalmi sávok blokádja.

hvg.hu Itthon

Újabb botrány: Potom árért adott el a Belváros egy Deák téri ingatlant

Egy Deák téri ingatlanhoz juthatott hozzá az V. kerület ingatlaneladási ügyeit intéző ügyvédi iroda 154 millió forint helyett 78 millióért. Juhász Péter rendkívüli ülést kezdeményezett a polgármesternél, hogy kiderüljön: összejátszott-e az ügyvéd az értékbecslővel. Azt is szeretné elérni, hogy ezentúl két értékbecslés kelljen minden ingatlanértékesítéshez a Belvárosban.

MTI Közlekedés

Újra régi vonalukon járnak a belvárosi buszok a Deáknál hétfőtől

Hétfőtől módosul a 15-ös, a 16-os, a 105-ös, a 115-ös, a 916-os és a 990-es busz útvonala, mert befejezték a díszburkolat felújítását az Erzsébet tér Bécsi utca felőli oldalán, a Harmincad utca és a József Attila utca között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

MTI / hvg.hu Közlekedés

Nem lehet autóval behajtani nyár végéig az Erzsébet tér egy részére

Szerdától augusztus végéig lezárják a forgalom elől az V. kerületi Erzsébet tér Harmincad utca és József Attila utca közötti útszakaszát – közölte a BKK. Javítják a megsüllyedt burkolatot a kerületi önkormányzat épülete előtti részen. A forgalomkorlátozás a gyalogosokat és a bicikliseket nem érinti.

MTI Autó

Figyeljen oda, változik a közlekedés Budapest belvárosában

Rendezvény miatt ma déltől vasárnap estig forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban a Duna-part Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán és környékén, ez érinti a 2-es metró, a hajók, a 2-es villamos és több autóbusz közlekedését is. A Lánchidat többször is teljesen lezárják.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk