hvg.hu Gasztro

Csehek a téren - fesztivál

A nyári budapesti fesztiválnaptárból nyolcadik éve nem hiányozhat a cseh sörök seregszemléje. Idén június 24 - július 5. között táborozik Csehország a Belvárosban.

hvg.hu/MTI Itthon

Nem mond le a Belváros alpolgármestere, megszólalt az NFM

Nincsen összeférhetetlenség Rubovszky Csillának, a Belváros-Lipótváros alpolgármesterének önkormányzati és a tárcától kapott megbízatása között - írta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Korábban Juhász Péter, az Együtt képviselője közölte, Rubovszky Csilla ügyében azonnal intézkedni kéne az összeférhetetlenség miatt. Az alpolgármester az Indexnek azt mondta, nem kell lemondania, ezért nem is mond le.

hvg.hu Itthon

Videó: Újabb verekedés történt a Belvárosban

Újabb belvárosi verekedésről számolt be az RTL Klub Híradója, a helyszín is ugyanaz. A Deák tér közelében többen estek egymásnak, az esetről videófelvétel is készült. Pár hete ugyanitt bántalmaztak egy férfit, az egyik feltételezett tettest már elkapták.

MTI Közlekedés

Ne próbáljon ma a Belvárosban közlekedni

Futóverseny miatt délelőtt időszakosan lezárják az Alkotmány utcát és a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a Lánchíd utcát és a Szent Gellért rakpartot is. Napközben több alkalommal korlátozzák majd a forgalmat az Árpád híd Pest felé vezető oldalán, az újpesti és a pesti alsó rakparton, a Margit híd Buda felé vezető oldalán, valamint a Széchenyi rakparton.

hvg.hu/MTI Itthon

Mégis nyomoznak a Belvárosban hűtlen kezelés miatt

A Fővárosi Főügyészségtől hatályon kívül helyezte Juhász Péter korábbi feljelentésének elutasítását, mégis nyomoznak különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Belváros-Lipótváros Önkormányzata a hírre reagálva hétfőn késő este azt közölte: semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől,sem más illetékes hatóságtól.

hvg.hu Itthon

"Vidd a kurva rácsot!" – Szokatlan performansszal tiltakoztak ma a Belvárosban

Belváros-Lipótváros Önkormányzata közel egymillió forintot költött egy trafóház elé felhúzott rácsra a Bástya utcában azért, hogy a korábban ott élő két hajléktalan férfit eltávolítsák a közeli óvoda mellől. A Város Mindenkié Csoport aktivistái performansszal tiltakoztak az "emberellenes rács" ellen és hajléktalanketrecek helyett szociális bérlakásokat követeltek.

hvg.hu Itthon

Juhász: Csak akkor nyomoznak, ha az önkormányzat bepanaszolja saját magát

A BRFK azért nem nyomoz Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlásának ügyében, mert szerintük nem felújítás az, amikor több százmilliót költenek egy házra. Juhász Péter panasszal élt a döntés ellen, ám a rendőrség közölte: csak annak van joga panasszal élni, aki közvetlenül érintett az ügyben.

Stemler Miklós Itthon

„Rendszereken átívelő mutyi”: megszólal a Rogán-ügyben feljelentést készítő jogász

Az állítólagos V. kerületi ingatlanpanama lényegét nem az egyes ingatlaneladások, hanem az ezekből kirajzolódó rendszer jelöli ki a feljelentést készítő egyik jogász szerint, aki úgy véli, hogy az ügyészség és a rendőrség ingatlanszakértők kirendelésével tudná bizonyítani a visszaéléseket, akárcsak a Hunvald-ügy esetében tették. Ennek ellenére komoly kételyei vannak, hogy erre sor kerül.

Kováts Bence Itthon

Így szorulnak ki a szegények és a diákok a belső kerületekből

A hétker helyett a nyolcker a menő, Erzsébetváros drága és sznob vigalmi negyeddé változik, miközben a korábbi közösségi terek Józsefvárosban bukkanak fel, a hozzájuk kötődő kispénzű művész-, aktivista- és egyetemistaréteggel. Az épületek megújulnak ugyan, de a helyi lakosság nem bírja az ingatlanárakat követni. Nehéz megjósolni, hogy Budapest belső negyedei milyen ütemben alakulnak át, és hány embernek kell elhagynia az otthonát. A dzsentrifikációnak hívott folyamat nagy ütemben zajlik.

MLF Itthon

Így magyarázta meg Rogán az ingatlanbotrányt

Minden egyes ingatlan értékesítésének megvan a logikus magyarázata, egyetlen esetben sem történt szabálytalanság, az őt támadó Juhász Péter nincs tisztában azzal, hogyan gazdálkodik egy önkormányzat – így magyarázta Rogán Antal az V. kerületi ingatlanbotrányokat. A volt polgármester több mint egy órán keresztül magyarázta az utóbbi hónapokban nyilvánosságra került ügyeket újságíróknak.

hvg.hu Itthon

Maffiamódszereket gyanít az V. kerületben Juhász

Súlyos vádakat fogalmaz meg a Rogán Antal által októberig vezetett önkormányzattal szemben Juhász Péter feljelentése, aki úgy véli, elkótyavetyélték az ingatlanokat, és első perctől arra ment ki a játék, hogy a vevőknek kedvezzenek óriási kárt okozva az önkormányzatnak. Rogán szerint minden szabályos volt, még ő indított vizsgálatot az ügyek felderítésére, sőt még a jegyzőt is elbocsátotta. Ám egy jegyzőkönyvből az derül ki, a jegyző közös megegyezéssel távozott tavaly. Juhász feljelentésében egy igen sajátos és trükkös értékesítési modellt tárt fel.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk