hvg.hu Gasztro

Koktélparti a Belvárosban

London, Madrid, Dublin, Bécs és számos európai nagyváros után most Budapestre is megérkezett a BARFLY-Cocktail Trip. Az első turné december 4-én volt, ma este héttől indul a következő. Úgy,hogy még be lehet csatlakozni, hosszú az éj.

hvg.hu Vállalkozás

Giró-Szász András milliárdosnak szállodája lesz a Belvárosban

Kisebbségi tulajdonos lesz sógora Dorottya utcai szállodájában a Miniszterelnökség államtitkára, akiről hétfőn tudtuk meg, hogy közel egymilliárdos vagyon fölött rendelkezik. A 2016 elején átadandó hotel épületét hat másik értékes ingatlannal együtt adta el nyomott áron az V. kerületi önkormányzat 2010-ben. A bérházból hárommilliárdos beruházással faragnak szállodát.

hvg.hu Ingatlan

Rogán utódja lemond a belvárosi lakásról, Juhász erre feljelenti

Visszaadja az önkormányzattól rendkívül kedvező áron vásárolt belvárosi lakását Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester, mert sokat támadják miatta. Juhász Péter erre egyből közölte, hogy feljelenti, mert törvénytelenül jutott a lakáshoz a polgármester.

hvg.hu Itthon

Tüntetnek a Belvárosban

A résztvevők este 6 és fél 7 között gyülekeztek a Gellért téren, onnan a Szabadság hídon át a Szabadság tér érintésével a Kossuth térre vonulnak. A Szabadság Menete című demonstrációt a világ több száz városában megtartják. Budapesten azért, hogy felemeljék szavunkat egy, a korrupt hatalmasságok önkényétől mentes, valóban szabad és demokratikus társadalomért. "Van itt Szabadság híd, szobor és tér, viszont nincs valódi szabadság, és nincs valódi demokrácia" – írják a szervezők.

MLF Itthon

Durvuló kampány: létrás autóról vágták le az ellenzéki molinót

Újabb szakaszához érkezett a belvárosi kampányháború: hétfőn délután a kerületi közterület-felügyelet avatkozott közbe és elvitte az ellenzéki Juhász Péter egyik molinóját, melyet egy aktivista függesztett ki az ablakába. A közterület-felügyelők szerint minden cégér, molinó engedélyköteles, az aktivista szerint kampányidőszakban mások a szabályok, ráadásul nem először függesztett ki molinót, korábban viszont nem volt gondja belőle.

hvg.hu Hírek

Kerékbilincset raktak Matthäus kocsijára a Belvárosban

A magyar futball-válogatott volt szövetségi kapitánya az V. kerületben rakodásra kijelölt helyen parkolt, és bár csak negyedórára ugrott be kávézni, mire kijött, kerékbilincset raktak a szponzorcégétől kapott Mercedesére.

hvg.hu Gasztro

Kávézás állati jó társaságban

Budapest belvárosában szeptember 5-én megnyílt Magyarország első Zoo Café-ja. A vendégek 6 macska, 2 ara papagáj, 3 szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és más állatok társaságát élvezhetik.

hvg.hu Gasztro

Libázás a Belvárosban

Hogy repül az idő. Hatodik alkalommal fesztiváloznak a libák. Már amelyiknek jó a mája. Orosházáról gágogták be magukat székesfővárosunkba, előbb a Budai Várba, majd a Belvárosba. Libamáj Fesztivál szeptember 5-7. között az Erzsébet téren.

Itthon

Térképre kerülnek a belvárosi akadálymentes helyek

Interaktív, bárki által kiegészíthető térkép készül mozgássérülteknek, illetve gyengén látóknak. A telefonon vagy tableten megjeleníthető OpenStreetMap-en lévő információk segítségével könnyebben tervezhetők lesznek az utazások, hiszen jobban fel lehet majd mérni például a kerekes székesek előtt álló akadályokat.

1
4 5 6 7 8
16

A címlapról ajánljuk