hvg.hu Vállalkozás

Naponta hét nagykereskedelmi céget döntenek be

A nagykereskedelem bedőlési aránya 5,3 százalék, ami egy évvel korábban 4,52 százalék volt, ami jelentősen meghaladja a szintén igen magas 4,21 százalékos országos átlagot, áll a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató elemzésében.

MTI Vállalkozás

Harmadával nőtt idén a fizetésképtelenségi eljárások száma

Európai összehasonlításban kiugróan, egy év alatt 33 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma az első negyedévben Magyarországon - állapította meg a marketing, kockázatkezelési és üzleti információs szolgáltatásokra szakosodott Bisnode csoport szerdán ismertetett összehasonlító elemzésében.

hvg.hu Vállalkozás

A kkv-k körében nem divat a kockázatkezelés

Magyarországon is bevezette Soliditet nevű cégminősítő rendszerét Európa vezető digitális üzletiinformáció-szolgáltatója, a svéd tulajdonú Bisnode csoport. A társaság tapasztalatai szerint a kkv szektorban nem nagyon törődnek a kockázatkezeléssel.

hvg.hu Vállalkozás

Romhalmazra hasonlít a cégvilág

Nő a cégek bedőlési aránya, nagyobb késéssel egyenlítik ki a vállalkozások számláikat, majdnem minden iparág bedőlési aránya romlott, valamint megugrott a végelszámolások száma is. A bedőlési arány hamarosan átlépi a 4 százalékos határt, azaz 100 cégből 4 fizetésképtelenné válik egy éven belül.

hvg.hu Vállalkozás

A növekvő kockázatok ellenére is népszerű az offshore Magyarországon

Egyelőre kevés félnivalójuk van az adófizetést offshore konstrukciókkal elkerülő magyar vállalkozásoknak, de ez hamarosan megváltozhat. A folyamatok ugyanis világszerte az adóparadicsomok felszámolása felé tartanak. Ennek ellenére – vagy ezzel együtt is – népszerű pénzmentési forma a magyar vállalkozások körében az offshore-ban tartózkodás.

hvg.hu Vállalkozás

Még mindig sokat várnak a cégek a pénzükre

A fizetési hajlandóságot tekintve Bács-Kiskun, míg a cégbedőlések alapján Komárom-Esztergom megye volt a legkockázatosabb 2011-ben. A cégfluktuáció minden megyében emelkedett, ami azt is jelentheti, hogy a korábbi sikertelen cégek tulajdonosai, vezetői új cégek keretein belül szivárognak vissza a helyi üzleti életbe.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk