Tóth Sándor Gasztro

Chilébe várják a világ szakácsait

A Séfek Világszervezete, a WACS először rendezi Latin-Amerikában kongresszusát. A kétévenként sorra kerülő nemzetközi gasztronómiai eseménynek január 24-28. között Santiago de Chile, a kontinens legdélebbi országának fővárosa a helyszíne.

hvg.hu Gazdaság

Új piaci lehetőségek Latin-Amerikában, Chile teljes jogú OECD-tag lett

Chile 2010. január 11-én teljes jogú tagjává válik a tagállamok gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi tevékenységét összehangoló Gazdasági és Együttműködési Szervezetnek (OECD). Magyarország számára ezzel új, kedvező piaci lehetőségek nyílhatnak meg Latin-Amerikában – áll a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) közleményében.

hvg.hu Nagyítás

Sivatagi show Dél-Amerikában - Nagyítás

Most másodszor rendeznek Dél-Amerikában, Argentínában és Chilében Dakar-ralit, amelynek a hossza 9000 km. A mezőny január elsején indult el Buenos Airesből, és 17-én ugyanott fejezi be a száguldást.

hvg.hu Sport

Vb-2010: tizenkilenc válogatott már biztos ott lesz

Chile, Mexikó és az Egyesült Államok válogatottjának sikerével 19-re nőtt azoknak a csapatoknak a száma, amelyek biztos résztvevői a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságnak.

hvg.hu Tech

Egész galaxisunkat lefényképezték, letölthetjük

800 megapixeles panorámafotót készített két francia fotós a Tejútról, amelyet nem csupán nagyfelbontású változatban, hanem a YouTube-on is megtekinthetünk, számolt be a különleges projektről a Wired.

MTI Világ

Összetűzések a Pinochet-puccs évfordulóján

Két fiatal belehalt lőtt sebeibe, egy sebesült pedig kómás állapotba került, ugyanakkor tíz csendőr is megsebesült szombatra virradóra Chilében, a Pinochet-puccs 36. évfordulóján kitört súlyos zavargásokban.

MTI Világ

Szemerkélő eső pusztított Chilében

Szemerkélő eső és lenge szellő pusztított Chilében: a 0,2 milliméternyi csapadék és az óránkénti 17 kilométeres légmozgás 4 ezer háztetőt rongált meg, áramkimaradásokat okozott.

1
8 9 10 11 12 13 14

A címlapról ajánljuk