Kult

Ismét az utcákat rótta a chilei fővárosban Pablo Neruda

Negyven évvel halála után Pablo Neruda, ha csak virtuálisan is, de ismét tollat fogott a kezébe, és szerelmes verseket szavalt, miközben a város lakóinak csodálkozása közepette sétált végig Santiago utcáin. A Nobel-díjas költőt megidézték születésének 110. évfordulóján.

hvg.hu Plázs

Videó: Harry hercegtől most el kell olvadni

Harry herceg megint kitett magáért, csak most a jó értelemben. Chilében járt, és jófejkedett egyet, amikor egy mentális és fizikai fogyatékossággal élő gyermekeket és fiatal felnőtteket gondozó alapítványt látogatott meg.

MTI Sport

Vizsgálatot indít a FIFA a lökdösődő brazil ellen

Vizsgálatot indít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazil válogatott szóvivője ellen, aki összetűzésbe keveredett egy chilei játékossal a két együttes szombati, világbajnoki nyolcaddöntőjének félidejében.

Kósa András Sport

Brazil kör: Miért lett volna nagyon kívánatos, hogy kiessen Brazília?

Egyrészt persze rengeteg embert döntött volna depresszióba, meg a zászlóárusok egy része is biztosan rosszul járt volna, nem is beszélve a fogadóirodákról, és a FIFÁ-ról. Doktor Másrésztnek viszont a korai kiesés kívánatos volta mellett is meggyőző érvei vannak.

Németh Péter Sport

Csoportelsőként jutott tovább Hollandia

A B jelű négyes első helyéről döntött a Hollandia – Chile mérkőzés, amelyen gólt kettőt, de helyzetet se sokkal többet láthattunk. A csoport másik meccsén Spanyolország legalább győzelemmel tudott búcsúzni a tornától. Vicente del Bosque együttese Ausztráliát verte 3-0-ra.

hvg.hu Sport

Chile majdnem ráfizetett arra, hogy kiengedett

Noha a 3-1-es végeredmény arra enged következtetni, hogy Chile lesimázta az ausztrálokat, valójában majdnem áldozatul estek annak, hogy kétgólos előnyük birtokában kiengedtek a B csoport első körének második mérkőzésén. Emiatt nem derült ki, hogy játékban mire juthatnak Spanyolország ellen. Az biztos, hogy a spanyoloknak hatalmasat kell javulniuk, a chilei csapatban talán csak a világsztár Vidal volt nívón aluli.

MTI/hvg.hu Időjárás

Frissítő fotók a chilei havazásról

Az itthoni 30 fokos melegben nehéz lehet elképzelni, de a chilei Lonquimayban ma szükség volt téli kabátra. A fővárostól, Santiagótól 750 kilométerre délre fekvő hegyi városkában havazott. Nincs ugyanakkor ebben semmi különleges, mivel ott most éppen tél van.

MTI Világ

Chilei tűzvész: akár májusig is eltarthat az oltás

Úgy tűnik, nemsokára megfékezhetik a Chile középső részén fekvő Valparaíso városában puzstító tüzet – mondta a helyi erdőfelügyelőség vezetője. A halottak száma kedden elérte a tizenötöt. Rodrigo Penailillo belügyminiszter szerint nem kizárt, hogy tovább nő az áldozatok száma.

MTI Világ

Chilei tűzvész: porrá égett több lakónegyed, még oltanak - fotók

Még mindig nem sikerült eloltani a tüzet a Chile középső részén fekvő Valparaiso városában, ahol vasárnap éjjelig több mint kétezer ház égett le, és több mint tízezer embert kellett kitelepíteni. A halottak száma tizenkettőre nőtt. Több mint ötszáz sérültet ápolnak kórházban, legtöbbjüket füstmérgezéssel – közölte a chilei belügyminiszter.

MTI Világ

Hatalmas erdőtűz Chilében

Hatalmas erdőtűz pusztított el százötven épületet szombaton a Chile középső részén fekvő Valparaisóban.

MTI Világ

Csak lassan tér magához Chile a tragédia után

A víz-, elektromos áram- és üzemanyag-ellátás és egyéb szolgáltatások lassan állnak csak helyre Chilében a 8,2-es erősségű földrengést és a számtalan nagy erejű utórengést követően - közölték pénteken, három nappal a természeti csapás után a chilei hatóságok.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk