MTI Világ

Visszavonták a cunamiriadót Chilében

Lefújták az újabb, 7,8-as erősségű földrengés után kiadott cunamiriadót Chilében. Károkról és áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

hvg.hu Világ

Animálták a chilei cunami szétterjedését – videó

Animálta a 8,2-es erősségű chilei földrengést követő szökőár terjedését az USA csendes-óceáni cunamikat figyelő tudományos központja. A videó utolsó részében különféle színekkel jelölik a cunami által keltett hullámok magasságát.

hvg.hu Világ

Lefújták a chilei cunamiriadót

Az eddigi hírek szerint öt ember halt meg a 8,2-es erősségű földrengés miatt Chilében. Rodrigo Penailillo belügyminiszter azt mondta, hogy négy férfi és egy nő vesztette életét, ketten közülük szívrohamot kaptak. A rendkívül erős földmozgás miatt többször is adtak ki cunamiriasztást, de ezeket visszavonták szerda reggel a CNN szerint. Utórengések voltak, és lehetnek is még.

MTI Nagyítás

Fotók: rémes volt az éjszaka Chilében a földrengés után

Nehéz éjszakán vannak túl a Chile középső részén fekvő Iquique város lakói. A 8,2-es földrengés után az utcára rohantak az emberek, és sokfelé tűz ütött ki. A hatóságok cunamiveszély miatt elrendelték a part menti térség kiürítését.

MTI Világ

Cunamit hozott egy óriási földrengés Chilére

Hatalmas erejű, 8,2-es földrengés rázta meg helyi idő szerint kedd este Chile északi részét. Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés fészke mindössze 10 kilométerre volt a tengerfenék alatt, 99 kilométerre északnyugatra Iquique bányászvárostól. A földrengésnek öt halálos áldozata van. Háromnegyed órával az amerikai adatok bejelentése után a chilei haditengerészet közölte, hogy a cunami első hulláma elérte az észak-chilei partszakaszt.

MTI Világ

Nagy földrengés volt Chilében

Erős földrengés rázta meg Chile északi partvidékét vasárnap éjjel, a térségből több mint 100 ezer embert kimenekítettek.

MTI Tudomány

Baglyokkal mennek neki a hantavírusnak

Szokatlan szövetségesre leltek a vadon élő baglyokban a chilei illetékesek a fertőző hantavírus elleni küzdelemben, amelynek már több mint tucatnyi halálos áldozata van a dél-amerikai országban.

MTI Világ

Hágában vágtak rendet Chile és Peru között

Új tengeri határt szabott meg hétfőn a hágai Nemzetközi Bíróság Chile és Peru között. A kompromisszumos döntés pontot tett az egyik utolsó, immár több mint száz éve tartó latin-amerikai határvitára.

MTI Világ

Nagyon rossz levegőt szívnak Chilében

Tizenöt éve a legszennyezettebbé vált a chilei főváros levegője hétfőre a környék erdőtüzei miatt, amelyek egyre jobban közelednek Santiagóhoz. Sebastián Pinera elnök hétfőre rendkívüli kormányülést hívott össze.

MTI Világ

Két barátnő csapott össze a chilei elnökválasztáson

Michel Bachelet szocialista jelölt nyerte meg a vasárnapi chilei elnökválasztást: a leadott szavazatok 62,1 százalékát szerezte meg a második fordulóban. A részvételi arány 41 százalékos volt, még gyengébb, mint az első fordulóban, amikor a szavazásra jogosultak fele adta le a voksát.

hvg.hu Autó

Ismét focista tört össze egy drága szupersportkocsit

Chiléből érkezett az újabb példa arra, hogy focistát ültetni egy szupersportkocsi volánja mögé nem éppen életbiztosítás. Ezúttal a Colo-Colo nevű klub egyik csatára vágott tönkre egy Lamborghini Gallardót, ami ráadásul nem is a sajátja volt.

Szandtner Veronika Kult

Mit gondolnak a diktatúráról a gyilkosok és az áldozatok gyerekei?

Megdöbbentő darabot mutat be csütörtökön a Trafo: a chilei Pinochet-diktatúra idején született színészek rekonstruálják szüleik diktatúra alatti életét fotókon, filmeken, leveleken keresztül. Egy színpadon a volt katonai vezető fia, a rezsimet kiszolgáló rendőr gyereke és a kivégzett felkelő nő lánya. A darab rendezőjével, az argentin származású Lola Ariasszal beszélgettünk.

MTI Világ

Zavargások voltak Santiago de Chilében

Az elnökválasztásra készülő chilei fővárosban ismét az utcákra vonultak az ingyenes és magas színvonalú oktatásért tüntető diákok, a megmozdulást most is anarchisták zavarták meg.

Nagy Gergő Gazdaság

"Van egy összeged, ami lassan, de biztosan fogy" – egy magyar építész Chilében

A kényszervállalkozói létforma, egy magánéleti helyzet és a hazai gazdasági-politikai atmoszféra változása vitte Ernőt külföldre. Chilében építészként próbál boldogulni: talált lakást, spanyolul is egyre jobban beszél, egy helyi vállalkozóval pedig nagyra törő terveket szövöget. Honvágya van, de szerinte ezen felesleges rágódni, mivel a lehetőségek szempontjából Chilében most jobb lenni, mint Magyarországon. A hvg.hu cikksorozatának újabb része a kivándorló magyarokról.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk