MTI Világ

Kihantolták Pablo Nerudát

Exhumálták hétfőn Pablo Neruda Nobel-díjas chilei költő maradványait, hogy kiderüljön, valóban rákban halt-e meg, vagy a Pinochet-féle puccs után méreginjekcióval ölték meg baloldali kötődése miatt.

MTI Világ

Ma hantolják ki Pablo Neruda maradványait

Ma Chilében kihantolják Pablo Neruda maradványait, hogy egyértelműen tisztázzák, a Nobel-díjas chilei költő valóban rákban halt meg, vagy Pinochet tábornok utasítására végeztek vele baloldali kötődése miatt.

MTI Világ

Árpilisban kihantolják Pablo Nerudát

Exhumálják áprilisban Pablo Neruda maradványait, hogy fény derüljön a Nobel-díjas chilei költő halálának valódi okára, arra, hogy nem gyilkosság áldozata lett-e 1973-ban a Pinochet-diktatúra utasítására.

M. Kovács Tibor Világ

Erős földrengés volt Chilében

Erős földrengés történt szerdán Chile északi részében, de komoly károkat a jelentések szerint nem okozott. Egy 50 éves asszony vélhetően a természeti jelenség okozta ijedségtől szívrohamot kapott és meghalt.

MTI Világ

A kóbor kutya a tüntető ember legjobb barátja

A kóbor kutyák a tüntető emberek legjobb barátai - Chilében. Felfogják valamelyest a "vízágyútüzet", megugatják a rendőröket, néha meg is harapják őket, pofájukkal felkapják a könnygázgránátokat és elszaladnak velük.

hvg.hu Vállalkozás

Chilében izmosodik a magyar startup vállalkozás

A Brickflow nevű magyar start-up is azok között a nyertesek között van, amelyek 40 ezer dollár befektetést kapnak és 104 másik, a világ minden tájáról érkező csapattal együtt fél évet dolgozhatnak Santiagóban.

hvg.hu Sport

Pirosat kapott, majd mellbe rúgta a kapust - videó

A chilei bajnokság kiesési rangadóján az Union La Calera a Santiago Wanderershez látogatott. Gaston Cellerino az utolsó percben a kiállítás sorsára jutott, majd ezt nehezen viselte, szóváltásba keveredett az ellenféllel, majd egy karaterúgással nyomatékosította elégedetlenségét. Szegény kapus volt a szenvedő fél.

MTI Világ

A chilei demokráciát dicsérte az Európai Tanács elnöke

Chile szilárd demokrácia, amely a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagjaként úton van afelé, hogy 2020-ra a teljesen fejlett gazdaságok közé emelkedjen - állapította meg Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke csütörtökön, miután Sebastián Pińera chilei elnökkel egyeztetett Brüsszelben.

1
5 6 7 8 9
14

A címlapról ajánljuk