MTI Világ

18 évesen bukkantak elrabolt lányukra a szülők

1997-ben elraboltak egy csecsemőt egy dél-afrikai kórházból. A szülők nem is sejtették, hogy tőlük nem messze neveli egy nő a kicsit, akit aztán tizennyolc év után egy fatális véletlen nyomán találtak meg, és be is bizonyosodott, hogy ő az elrabolt lány.

MTI Világ

Szabadlábra helyezték Pistoriust

A dél-afrikai igazságszolgáltatás óvadék ellenében, bizonyos megszorításokkal szabadlábra helyezte kedden Oscar Pistoriust, akit a múlt héten a legfelsőbb bíróság bűnösnek talált szándékos emberölés vádjában.

Szakszon Réka Kult

Ha vallomást tettek, amnesztiát kaptak a gyilkosok

Hogy tudnak együtt élni bűnösök és áldozatok? Meddig tartható ébren a történelmi emlékezet? Létezik-e békés rendszerváltás? A dél-afrikai színház abszurd történelmi darabja csütörtökön és pénteken Budapesten, a Trafó színpadán látható.

MTI Világ

Több tucatnyian meghaltak egy dél-afrikai buszbalesetben

Harmincöten meghaltak szombaton egy autóbusz-balesetben a Dél-afrikai Köztársaságban, és 65-re nőtt a halálos áldozatok száma abban a közúti balesetben, amely az országgal szomszédos Szváziföldön történt egy nappal korábban.

MTI Világ

Súlyos vonatbaleset történt Johannesburgban

Összeütközött két személyszállító vonat kedden a dél-afrikai köztársaságbeli Johannesburgtól délre, a súlyos balesetben meghalt az egyik vonat vezetője és körülbelül 80 ember megsérült.

MTI Világ

Most már a bevándorlókat is oszlatják Dél-Afrikában

Késekkel felszerelt bevándorlókat oszlatott szét a rendőrség a Dél-afrikai Köztársaságban, ők vélhetően azért fegyverezték fel magukat, mert a Dél-Afrikában napok óta zajló erőszakhullám célpontjai a bevándorlók.

MTI Világ

Elefántokkal keresnék a bombákat Dél-Afrikában

Olyan elefántokat képeznek ki a Dél-Afrikai Köztársaságban, amelyek rendkívül érzékeny szaglásuknak köszönhetően képesek lehetnek robbanószerkezetek, taposóaknák és orvvadászok kiszimatolására.

MTI Plázs

Dél-Afrikáig repült egy Nógrád megyei magyar gólya

Csaknem 16 ezer kilométert tett meg kóborlásaival együtt egy magyar fehér gólya (Ciconia ciconaia). A fiatal madár a közismert, webkamerával is ellátott nagyhalászi gólyafészekből származik, de a Nógrád megyei Rimócról indult vándorútjára.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk