MTI Világ

A dalai láma nem kap vízumot Dél-Afrikától

A Dél-afrikai Köztársaság nem ad beutazási engedélyt a dalai lámának a Nobel-békedíjasok 14. csúcstalálkozójára. A pretoriai kormány az utóbbi öt évben már harmadjára tagadja meg a vallási vezető számára az országba való belépést.

hvg.hu Autó

Őrült sofőr végzett ki egy Audi R8 GT-t Dél-Afrikában - fotók

Mindössze 333 példány készült az Audi R8 GT-ből 2010 és 2013 között, ám legjobb esetben is már csak 332 épp darab lehet a négykarikás márka különleges fenevadjából. Az egyik néhány nappal ezelőtt csúnya véget ért a dél-afrikai Johannesburgban…

MTI Világ

Kilenc évvel tovább élhetnek a dél-afrikaiak

A HIV-gyógyszerek hatására emelkedett a várható élettartam Dél-Afrikában. A most közzétett adatok szerint az országban kilenc évvel nőtt a születéskor várható átlagos élettartam az egy évtizeddel korábbihoz képest.

MTI Instant tudomány

Széfből loptak el egy halom orrszarvútülköt

Mintegy 40 orrszarvútülköt loptak el egy dél-afrikai természetvédelmi park széfjéből. A nyomozást végző rendőrségi egység tagjai arra gyanakszanak, hogy a nemzeti parki hatósághoz tartozó belső emberek követték el a rablást.

MTI Világ

Mégis a kicsi szőrös dél-afrikaI lehetett az ősapánk

Újra versenyben van az emberek ősének címéért Kisláb (Little Foot), az apró termetű, szőrös "majomember", amely évmilliókkal ezelőtt zuhant le és lelte halálát egy dél-afrikai gödörben - jelentették be pénteken a kutatók.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk