MTI Kult

Dél-Afrikába költözik Brad Pitt és Angelina Jolie

A színész házaspár már házat is bérelt Sandhurstben, Johannesburg elővárosában, mert egy forgatás idejére a városba költöznek. Arról, hogy hat gyermekük velük tart-e, egyelőre nincs információ.

MTI Plázs

Óriási kék gyémántot találtak Dél-Afrikában

Szokatlanul nagy, 29,6 karátos kék gyémántot találtak a Petra Diamonds egyik dél-afrikai bányájában. A drágakő színét és tisztaságát tekintve kivételes, értéke szakértők szerint akár a 20 millió dollárt is elérheti egy aukción.

MTI Világ

Moszad-kiképzést kapott Nelson Mandela

Izrael külföldi hírszerző szervezete, a Moszad ügynökei 1962-ben fegyveres kiképzésben részesítették Nelson Mandela nemrég elhunyt volt dél-afrikai elnököt - állítja egy titkos archívumi iratra hivatkozva a Háárec című izraeli lap pénteki számában.

MTI Világ

Ma temetik Mandelát

Nelson Mandelát katonai pompát és a hagyományos törzsi rítust vegyítve temetik el.

MTI Világ

Megérkezett Mandela koporsója Qunu faluba

Megérkezett Nelson Mandela koporsója szombaton Qunu faluba, ahol a dél-afrikai politikus nevelkedett, élete vége felé visszavonultan élt, és ahol vasárnap eltemetik.

hvg.hu Világ

Elment Mandela, a "világi szent"

Választhatott volna sokkal kényelmesebb életet is magának, de Nelson Mandela az apartheid elleni küzdelem szimbólumává vált a Dél-Afrikai Köztársaságban. A börtönben töltött 27 év sem törte meg, kedvessége, humorérzéke, türelme szinte predesztinálta arra, hogy a demokratikus mozgalom vezetőjeként, majd az ország elnökeként történelme egyik legkritikusabb periódusán vezesse át Dél-Afrikát. Utódai nem voltak képesek felnőni hozzá. Nelson Mandela 95 évesen hunyt el. Halálát Jacob Zuma dél-afrikai elnök jelentette be csütörtökön.

Kult

Ott ad koncertet Bruce Springsteen, ahol még soha

Először lép színpadra Dél-Afrikában Bruce Springsteen és kísérőzenekara, a The E Street Band. A 2014-es koncertekre majdnem harminc évvel azután kerül sor, hogy a banda gitárosa, Steven Van Zandt rockzenészeket tömörítő mozgalmat indított az apartheid rendszer elleni tiltakozásul.

MTI Világ

Fehér szélsőségesek akarták megbuktatni a dél-afrikai államot

Több mint tíz éve húzodott az ügy, amelyben 5 és 35 év közötti börtönbüntetéseket szabtak ki. A hatóságok szerint a szervezet felelős egy 2002-es robbantássorozatért. Ez volt az első eset az apartheidrendszer 1994-es vége óta, hogy árulás vádjával ítéltek el valakit Dél-Afrikában.

hvg.hu Vállalkozás

Ezermilliárdos gigaüzletben vehet részt egy magyar cég

Egy magyar vállalat is részt vehet abban a projektben, amelynek keretében 4 milliárd euróért szállíthat személyvonatokat Dél-Afrikába a francia Alstom, az ügylet a nemzetközi vasúti közlekedés történelmének egyik legnagyobb értékű projektje.

MTI Plázs

Cápa marcangolt szét egy búvárt

Cápatámadásban halt meg egy búvárkodó férfi a dél-afrikai partoknál pénteken. Idén ez volt az első halálos támadás a területen.

MTI Világ

Felfedték a fekete kavics titkát

Először találták meg üstökös töredékét a Földön dél-afrikai kutatók – adta hírül a johannesburgi Witwatersrand Egyetem.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk