MTI Világ

Gigasztrájk készül Dél-Afrikában

Hatalmas sztrájk készül Dél-Afrikában: ha nem egyeznek meg a bányászszakszervezetek és a bányatársaságok, akkor 90 ezer ember hagyhat fel a munkával kedd este. A szakszervezetek 60 százalékos béremelést akarnak, a bányavállalatok azonban csak 6 százalékot adnának.

MTI Világ

Sokan hitték, de nem ment haza Mandela

A dél-afrikai elnöki hivatal szombaton cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint hazaengedték volna a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, az ország korábbi elnökét.

MTI Világ

Ötezer bányászt küldenek el Dél-Afrikában

Összesen 4800 munkavállalójától válik meg Dél-Afrikában az Anglo American Platinum (AAP) bányavállalat, a világ egyik legnagyobb bányaipari cége. 3300 embert elbocsátanak, a többiek a vállalat szerint önként, közös megegyezéssel távoznak.

hvg.hu Gasztro

A világ első közösségi bora

Nem mondanánk, hogy Teréz anya kötényéből bújtak ki, de azért a mostani kampányukkal nem vallanak szégyent. Ősztől új borral rukkol ki az angliai Tesco, ami első kézből érkezik egy dél-afrikai farmról.

MTI Világ

Halomra lövik az orrszarvúkat Dél-Afrikában

Az év első hat hónapjában már 461 orrszarvút lőttek ki illegálisan a Dél-Afrikai Köztársaságban, ebből 288-at a Krüger Nemzeti Parkban. Az országban 2007 óta végzetes mértékben nőtt az orrszarvúvadászat - utalt a veszélyre a Természetvédelmi Világalap (WWF) csütörtökön. Az állatok tülkét vietnami és kínai feketepiacokon kilónkénti, az aranyénál is magasabb áron értékesítik.

MTI Világ

Mandela válságos állapotban van

A dél-afrikai államfő szerint válságos llapotban van még mindig Nelson Mandela, felesége azonban úgy értékelt, hogy a politikus összességében jól volt.

Vállalkozás

Szociális bort dob piacra a Tesco

Egy dél-afrikai közösséget támogat a Tesco azzal az akcióval, amelynek során, a közösség szőlőiből készült bort dob piacra októberben. A bor értékesítéséből származó bevételeket az előállító közösségnek adja a hipermarketlánc.

MTI Világ

Messzi tájakra utazott Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az elmúlt héten látogatást tett a Dél-afrikai Köztársaságban. Útjának fő célja a sokezres dél-afrikai magyar diaszpórával való kapcsolatok további erősítése, nemzeti identitásuk megőrzésének segítése, valamint a kormány nemzetpolitikai céljainak, konkrét intézkedéseinek megismertetése, különös tekintettel az állampolgársági törvény nyújtotta lehetőségekre - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

MTI Világ

Obama: Nyilvánvalóan mindannyian aggódunk a helyzet miatt

Nyugtalanságának adott hangot szombaton Barack Obama amerikai elnök az egyiptomi zavargások miatt, és felszólította Mohamed Murszi államfőt és az ellenzéki pártokat, hogy utasítsák el az erőszakot, és kezdjenek alkotó szellemű párbeszédet.

MTI Világ

A világ első "társbérletét" fedezték fel tudósok

Valószínűleg a világ első "társbérletét" fedezték fel tudósok a dél-afrikai Karoo-medencében, ahol egy perm-triász kori föld alatti odút osztott meg egymással két különböző ősfajhoz tartozó gerinces állat.

MTI Világ

Nelson Mandela élet-halál közt van

Rosszabbodott és válságosra fordult vasárnap Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök állapota – jelentette be késő este közleményben az ország kormányzata.

MTI Világ

Nagyon nincs jól Nelson Mandela

Stabil, de változatlanul súlyos Nelson Mandela egészségi állapota – közölte hétfőn Jacob Zuma dél-afrikai elnök.

1
4 5 6 7 8
16

A címlapról ajánljuk