hvg.hu Itthon

"A Közgép Azerbajdzsánban?" – Orbánt kérdezi a DK alelnöke

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke írásbeli kérdést nyújtott be az Országgyűlésben Orbán Viktorhoz "Van-e magánüzlet az azeri baltás gyilkos hazaengedésének ügye mögött – a Közgép Bakuban?" címmel. A kormányszóvivői iroda azt a tájékoztatást adta, hogy Győri Tibor semmilyen rokoni kapcsolatban nincs és nem is volt a DK-közleményben említett Csutora Lászlóval.

MTI Itthon

"Óriási botrányt" orrontott a DK a mentőautók körül

A Demokratikus Koalíció szerint "óriási botrány" és "abszurd", hogy a júliusban vásárolt vadonatúj mentőkocsik az Országos Mentőszolgálat keddi főigazgatói utasítása szerint nem alkalmasak a szállított betegek lélegeztetésére. Erről Niedermüller Péter az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Vizsgálatot kér a DK a győri földmutyi ügyében

A Demokratikus Koalíció (DK) a győri önkormányzat vizsgálatát sürgeti az "Audi-telek" felvásárlásával kapcsolatban, de ha ez nem valósul meg, akkor az ellenzéki párt kezdeményez majd jogi lépéseket az ügyben - közölte Varju László, a DK politikusa keddi sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Navracsicsot és Martonyit is menesztené az ellenzék

A Demokratikus Koalíció Navracsics Tibor lemondását követeli, az LMP magyarázatot kér az Azerbajdzsánnak kiadott baltás gyilkos ügyében, a SZEMA pedig Martonyi Jánost menesztené ugyanazért. Az ellenzék arra reagálta mindezt, hogy Magyarország pénteken kiadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönre ítélt azeri tisztet, Ramil Safarovot, ami után Örményország megszakította mindennemű diplomáciai kapcsolatát Magyarországgal.

MTI Itthon

Magyarázatot követel a DK a rendőrség átszervezésére

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormánynak részletes magyarázattal kell szolgálnia a rendőrség átszervezéséről és a bejelentett vezetőváltásokról. Az ellenzéki párt a miniszterelnöktől arra vár választ, hogy az országos rendőrfőkapitányt és a belügyminisztert is meneszti-e.

MTI Itthon

A DK közmunka helyett beruházásokat akarna

A Demokratikus Koalíció (DK) nem ért egyet a kormány azon törekvésével, hogy közmunkával növeljék a foglalkoztatottak számát. Az ellenzéki párt szerint a "mesterséges" munkahelyteremtés helyett a beruházásokat kellene élénkíteni, így "valódi", piaci alapú állások jöhetnének létre.

MTI Itthon

A Századvég szerint a Fidesz előnye továbbra is jelentős

A Századvég július végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a politikai erőtérben csak hibahatáron belüli mozgások tapasztalhatók, a kormánypártok őrzik vezető pozíciójukat. A Fidesz előnye a legnagyobb ellenzéki párthoz képest továbbra is jelentős mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében – derül ki a közvélemény-kutató keddi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

hvg.hu Itthon

Tárki: újra kinyílt az olló a Fidesz és az MSZP között

A Tárki Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása júliusban az elmúlt egy év legalacsonyabb választási aktivitását mérte: a választóknak már csak kevesebb mint a fele rendelkezik valamilyen pártpreferenciával és alig több mint negyede tekinti magát biztos szavazónak. Az elmúlt egy hónapot leginkább a változatlanság jellemzi, kicsit hosszabb időtávban vizsgálva azonban érdekes, hogy a májusban még egymáshoz nagyon közel álló két párt újra távolodott egymástól.

MTI Itthon

A DK nem érti, mit akar az MSZP Orbántól

A Demokratikus Koalíció szerint az MSZP kezdeményezésével ellentétben a "Fidesszel nincs miről egyezkedni gazdaság- és társadalompolitikában", ehelyett a demokratikus pártok közös feladata a meggyőző ellenzéki alternatíva felállítása.

MTI Itthon

Ha belemegy a fogadásba, Orbán Viktor kopasz lehet

Fogadást ajánl Orbán Viktor miniszterelnöknek a Demokratikus Koalíció egyik politikusa az európai uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatban, Varju László azt mondta: ha 500 milliárd forintnál kevesebb lesz az a pénz, amennyit 2013 végéig Magyarország nem tud felhasználni, akkor kopaszra vágatja haját, ellenkező esetben viszont ugyanezt várja a kormányfőtől.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány kirohant a Facebookon a hírre, hogy nem nyomoznak ellene

Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalán hosszasan reagált arra a hírre, hogy bizonyítottság hiányában megszüntették ellene a nyomozást Sukoró-ügyben. A volt miniszterelnök Polt Péter legfőbb ügyészt lemondatná és bocsánatkérést is vár tőle. Pártja, a Demokratikus Koalíció Schiffer Andrástól is bocsánatkérést vár.

MTI Itthon

DK: koncepciós eljárás a Juhász Ferenc elleni vádemelés

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel az ügyészséget, hogy fejezze be "Orbán Viktor politikai céljainak kiszolgálását", és állítsa le a Juhász Ferenc elleni "koncepciós eljárást" - közölte az ellenzéki párt pénteken.

1
47 48 49 50 51
54

A címlapról ajánljuk