nyüzsi Nyüzsi

Gyerekszáj

A vasat megedzették, és acél lett belőle, hála Simor Andrásnak - írja Bencsik András a Demokratában.

MTI Világ

Csúszik a kormányalakítás Szerbiában

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sikerül kormányt alakítania a Boris Tadic vezette Demokrata Pártnak Szerbiában, és ezzel a nacionalisták juthatnak hatalomra az EU-tagjelölt országban.

PLT Nyüzsi

Zsidózás zsigerből

A Székhelyi-ügy nyilván minden jóhiszemű polgárnak bizonyította: a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nemcsak...

MTI Világ

Fordulat: Obama egy új forrásból is elfogad pénzt a kampányához

Barack Obama amerikai elnök beleegyezett, hogy elfogadja egy demokratapárti "super PAC" támogatását a választási kampányban - közölték kedden vezető amerikai napilapok. Az amerikai legfelsőbb bíróság 2010-ben lehetővé tette, hogy a "super PAC"-ek, vagyis a politikai szuper akcióbizottságok a hagyományos kampányfinanszírozási megkötésektől függetlenül, korlátlanul támogathassák az általuk fontosnak tartott politikai ügyeket. Obama korábban élesen bírálta a kampányfinanszírozási szabályozást, és a bíróság döntését is.

hvg.hu Shake

"Revizionista bosszúfantázia"

Úgy tűnik, nincs olyan film, amiben ne lehetne politikai felhangot találni, ha valakinek ez a célja. Ezúttal az ártatlan mesének látszó Avatart vádolták meg az amerikai jobboldal képviselői veszélyes liberalizmussal.

hvg.hu Napi merítés

Demokraták-e a svájciak?

Vasárnap népszavazást tartottak arról, hogy betiltsák-e az új minaretek építését az alpesi országban. A nem hivatalos végeredmények szerint a választók 57 százaléka támogatta a minaretépítési tilalmat - írja a Lehet Más blog szerzője.

hvg.hu Világ

Új baloldali párt alakul Olaszországban

Új baloldali párt jön létre Olaszországban, miután Francesco Rutelli és 11 társa szerdán bejelentette kilépését az ellenzéki Demokrata Pártból (PD).

MTI Itthon

Az MSZP bírálja Balsai Demokrata-interjúját

Az MSZP szerint a Fidesz hatalomra kerülése esetén maga alá gyűrné az igazságszolgáltatást, és politikai megrendelést adna a hatóságoknak - mondta Bárándy Gergely szerdán az MTI-nek Balsai István (Fidesz) nyilatkozatára reagálva.

hvg.hu Média

Simicskó és a terroristák (kritika)

A dvd-n terjesztett DVTV (Demokrata Videó Televízió) első számának számos kínos momentuma akad, de az egyik legdurvább talán a Vissza 2 padlógáz. A lazáskodó címből is sejthető, hogy ez a DVTV fiataloknak szóló műsora. Az első adás témája a sorkatonai szolgálat eltörlése.

1 2

A címlapról ajánljuk