hvg.hu Itthon

Orbánnak kínos ügyről hallgatott inkább az MTI

Szombaton jár le a nyomozás határideje abban az illegális fakitermelési és falopási ügyben, melyben Orbán Viktor veje is érintett lehet. A DK szerint a rendőrség el akarja tussolni az ügyet. A párt szóvivője azt mondta a hvg.hu-nak, az MTI munkatársa jelen volt ugyan sajtótájékoztatójukon, de közölték velük, hogy akkor sem tudósítanak róla.

hvg.hu Itthon

Hazug Orbán, romlott püspökök - Gyurcsány feltekerte a hangerőt

Ütötte-vágta Orbánt és a Fideszt Gyurcsány Ferenc azon a kampányrendezvényen, ahol a pártja budapesti jelöltjeit mutatta be. Rajongói "Miniszterelnöknek" szólították, könyvei jól fogytak, és azt is megtudtuk, kinek is a pápája Ferenc, mi a baj a magyar püspöki karral. A DK belvárosi jelöltje pedig nem kevesebbet állított magáról mint, hogy aki rá szavaz, az személyesen Orbán ellen szavaz, de a többi jelölt sem hagyta magát megzavarni a tényektől.

hvg.hu Itthon

"Dudálj, ha Orbánnak mennie kell" – videó

Rögtönzött közvélemény-kutatást tartottak a Demokratrikus Koalícióhoz köthető Ifjú Demokraták aktivistái a Hősök terén. Az akció lényege az volt, hogy a térre kiállva az IDE tagjai feltartottak egy táblát a következő felirattal: "Dudálj, ha Orbánnak mennie kell". Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán azzal a kommentárral osztotta meg a felvételt: "Viktor, fújják a kürtöket, kezdhetsz nyergelni." Az autósok reakcióit az alábbi videón nézhetik meg.

MTI Itthon

"Gyurcsány inkább főzőcskézzen"

A szegedi Fidesz képviselője szerint Gyurcsány Ferencnek bocsánatot kéne kérnie az egyébként is nehéz sorsú közfoglalkoztatott emberektől, akikről a korábbi fórumán megalázóan beszélt.

Kósa András Itthon

Őszöd, tévéostrom, jegyzőkönyvek: „ez a csőcselék nem a Fidesz, vagy az MSZP politikai céljait követte”

Semmilyen párthoz, parlamenti politikushoz kötődő szál nem vetődött fel az őszödi beszéd kiszivárgása után bekövetkezett erőszakos cselekmények, a tévészékház megostromlása kapcsán – erről maga Szilvásy György titkosszolgálatokért is felelős miniszter beszélt a parlament rendészeti-, és nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. A jelenlévő képviselők szavain pártállástól függetlenül zavar és döbbenet érződött. Egy hónappal később, amikor a Fidesz október 23-i rendezvénye torkollt véres utcai összecsapásokba, már teljesen más volt a helyzet, több fideszes politikus neve is felvetődött. Újra megnéztük a két érintett ülés jegyzőkönyveit.

MTI Itthon

Gyurcsány elmondta, miért nem bolygatta a melegkérdést

Gyurcsány Ferenc számára a melegek házasságát engedélyező Nagy-Britanna, Dánia, Hollandia, Svédország és Spanyolország a minta, ezzel azonban állítása szerint a Demokratikus Koalíció kisebbségben van az Összefogáson belül.

MTI Itthon

Most már jut ideje Gyurcsányra a püspöknek

Beszélgetésre hívja a szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet, miután tavaly a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete nyílt levélben szólította meg őt, és bírálta a stadionépítésekben vállalt szerepét.

Kovács Áron-Kósa András Itthon

„Könnyebb fogást találni" – Gyurcsánynak örül a Fidesz

A Fideszben és az MSZP-ben is úgy látják, Gyurcsány Ferenc csatlakozása jelentős mozgósító erővel hathat a még bizonytalankodó választókra. Igaz, a kormánypártban és az ellenzékben is azt remélik, az utálat, illetve a szeretet miatt elsősorban a sajátjaik mennek majd el szavazni. Az MSZP-ben és az Együtt-PM-ben is úgy látják, a korábbi sérelmek ellenére nem lesz gond az együttműködéssel, bár van, aki inkább kihagyná a közös plakátot Gyurcsánnyal.

Kósa András Itthon

Gyurcsány négy év múlva egyedül lenne Orbán kihívója

Enyhén szólva nem fogadta kitörő öröm az MSZP-ben, hogy a Demokratikus Koalícióval kötendő választási megállapodás eredményeként Gyurcsány Ferenc az ellenzéki szövetség egyik vezetőjeként juthat jövőre parlamenti mandátumhoz. A szocialisták tisztában vannak vele: a volt kormányfő nem titkolt ambíciója, hogy legkésőbb 2018-ra a jelenlegi demokratikus ellenzék vezetője, és ebből a pozícióból négy év múlva Orbán Viktor ellenfele legyen.

MTI-OS Itthon

A DK örül a Bajnai-féle fordulatnak

A Demokratikus Koalíció bármelyik pillanatban készen áll az együttműködésről szóló érdemi tárgyalások megkezdésére a "teljes körű demokratikus ellenzéki összefogás megvalósítására".

BI Gasztro

„Gyurcsányék már a spájzban vannak”

Határozottan állíthatjuk, hogy megtörtént az első Demokratikus Koalíció-sajtótájékoztató, amin hivatalosan nem hangzott el sem Orbán Viktor, sem Mesterházy Attila neve. Ellenben szó volt taratorról, tökös rizsről és crostiniról. Gyurcsányék szakácskönyvvel gyűjtenek pénzt a kampányra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk