hvg.hu Itthon

Gyurcsány pert vesztett a Heti Válasz ellen

Első fokon elvesztette a Heti Válasz elleni pert Gyurcsány Ferenc, aki azért perelte be az újságot, mert azt írták, a tulajdonában álló Altus-cégcsoport „sorra nyeri a külföldi kormánymegbízásokat és a Soros-munkákat".

MTI Itthon

Visszaszólt a köztévé Gyurcsányéknak

A magyar közszolgálati média a magyar médiatörvény betartásával működik - többek között így reagált az MTVA arra, hogy a Demokratikus Koalíció korábban "fideszes propagandával" vádolta meg a csatornát.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: "Viselkedjünk férfiasan"

"Viselkedjünk férfiasan: december 10-éig kérjenek felhatalmazást a demokratikus ellenzéki pártok a testületeiktől, hogy legalább a három nagy párt kezdjen tárgyalást a közös fellépésről" – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

MTI/hvg.hu Itthon

Századvég: a Fidesz belehúzott, az MSZP stabil

A Századvég novemberben készített közvélemény-kutatása szerint a Fidesz tovább erősödött az előző hónapokhoz képest, a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP pozíciója stabil, a Jobbikra a választókorúak 7 százaléka szavazna, míg az Együtt–PM és a Demokratikus Koalíció támogatottsága a parlamenti bejutási küszöb alá esett.

hvg.hu Itthon

Újra okozhat kínos perceket Gyurcsány

Nyilvánosan invitálja pénteken az MSZP és az Együtt-PM vezetőit az október 23-án felvetett javaslatainak megvitatására Gyurcsány Ferenc, miközben a két párt vezető politikusai úgy látják: az összefogást hangoztató DK valójában még egyet lépett hátra az együttműködéstől. Igaz, a DK-nak lehet, hogy ez rövid távon nem is célja.

Gavra Gábor - Kósa András Itthon

Az ellenzéki alku és a DK: Bajnaiék egy lépést hátrálhatnak

Nyolc egyéni képviselői körzetben indulhatna el jövőre a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció – információink szerint egy ilyen felállást tartanak elképzelhetőnek az Együtt-PM részéről arra az esetre, ha a Bajnai-mozgalomnak és az MSZP-nek újra kellene nyitnia az augusztus végén megkötött megállapodást. Erre pedig egyre nagyobb az esély, mivel a DK támogatottsága kezdi megközelíteni az Együtt-PM-ét. Gyurcsány Ferenc azt mondta lapunknak, "az Együtt jelenleg tapasztalható gyengülése éppúgy életveszélyes a kormányváltás ügyére nézve, mint az, ha a DK nem kerülne egyértelműen 5 százalék fölé".

MTI Itthon

Gyurcsány Ferenc Magyarországon marad

Gyurcsány Ferenc nem indul egyéni körzetben a 2014-es választáson, mert a pártelnöknek az egész országban kampányolnia kell. Várhatóan ugyanakkor a pártelnök lesz a DK listavezetője az országgyűlési és az európai parlamenti választáson is. A DK elnöke ugyanakkor 2014 utáni politikai pályafutását is Magyarországon tervezi.

MTI Kult

DK: Tarlós sikertelenné tenné a Vígszínházat is

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Tarlós István főpolgármester a Vígszínházat is sikertelenné tenné, ha nem szakmai, hanem politikai alapon nevezné ki az intézmény új igazgatóját.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Orbán kottájából kell majd játszani – interjú Gyurcsány Ferenccel

„Két gyurcsányozás és három miatyánk esténként, és már jól is érzik magukat, nem kell bevenniük Xanaxot” – mondta a Fideszről és támogatóiról Gyurcsány Ferenc a hvg.hu-nak adott interjúban, azt azonban már visszautasította, hogy ő lenne a baloldal Kövér Lászlója. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint azzal, hogy „már-már megalázóan utasította el” őt Mesterházy Attila, sok szavazót megsértett a baloldalon, és ezzel stratégiai hibát követett el. Bajnai Gordonról úgy vélekedett, nem rendelkezik egy hatékonyan mozgósítani tudó politikus minden képességével.

hvg.hu Itthon

Lezárja a Szabadság hidat a DK

Politikai évadnyitó gyűlést, illetve demonstrációt tart szombat délután a Demokratikus Koalíció (DK) a Szabadság hídon, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök. A hidat déli 12 órától este 8 óráig zárják le az autós forgalom és a tömegközlekedés elől.

hvg.hu Itthon

Szigetvári: Gyurcsányt terheli a felelősség a DK kudarcáért

Kizárólag Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség azért, hogy a DK kimaradt az ellenzéki pártok összefogásából – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke a Republikon Intézet csütörtöki konferenciáján. Tóbiás József MSZP-pártigazgató szerint a Fidesz baloldali programmal váltható le.

hvg.hu Itthon

„Miért kellene még egy SZDSZ, amikor az Együtt 2014-gyel már van egy?”

Bajnai Gordonékkal már becsatornázták az egykori SZDSZ szavazóit az ellenzéki táborba, és leszerelték a liberális értelmiség kritikáit is, emiatt nincs szükség sem a Demokratikus Koalícióra, sem Fodor Gábor pártjára – információink szerint ezt közölték az érintettekkel az MSZP vezetői hétfőn. Úgy tudjuk, arra is hivatkoztak, egy Fodorral vagy Gyurcsánnyal kötött megállapodás „belső feszültségeket” okozna.

MTI Itthon

Ezért nem kért az MSZP Gyurcsányékból

Az MSZP elsősorban Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége miatt nem támogatta, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke a szocialista párt támogatásával induljon a 2014-es választáson – mondta Mesterházy Attila kedden.

hvg.hu Itthon

Lapértesülés: kikosarazza az MSZP Gyurcsányt

Hiába ül le kedden Mesterházy a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével, keresztet vethet Gyurcsány az ellenzéki együttműködésre. Egy MSZP-s a Népszavának ezt azzal magyarázta, hogy Gyurcsánynak jó, ha nyolcvanezres szavazótábora van, viszont személye félmillió embert tarthat vissza attól, hogy egy esetleges közös listára szavazzon.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk